Evenimentul Zilei > Justitie > Mai mulţi migranţi ascunşi într-un TIR cu PEPENI au fost descoperiţi la Calafat | GALERIE FOTO
Mai mulţi migranţi ascunşi într-un TIR cu PEPENI au fost descoperiţi la Calafat | GALERIE FOTO

Mai mulţi migranţi ascunşi într-un TIR cu PEPENI au fost descoperiţi la Calafat | GALERIE FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, joi, şase migranţi, patru afgani şi doi sirieni, care au încercat să intre ilegal în ţară. Afganii erau ascunşi într-un TIR cu pepeni verzi, iar sirienii au încercat să ocolească, pe jos, punctul de frontieră.

Joi, la ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion, un cetăţean polonez care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia. Când au verificat, însă, TIR-ul, poliţiştii au descoperit în compartimentul marfă, ascunse într-un spaţiu special amenajat, printre marfa transportată, patru persoane de sex masculin care vorbeau limba arabă şi nu deţineau documente de identitate, se arată într-un comunicat de presă remis de ITPF Giurgiu redacţiei "Evenimentul zilei".

La cercetări, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani cu vârste de 19 şi 20 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu aproximativ 15 zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, şi s-au urcat în camion într-o parcare în Grecia, fără ştirea şoferului.

Câteva ore mai târziu, în apropierea aceluiaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii au observat două persoane care se deplasau pe jos, la 300 de metri distanţă de locul de efectuare a controlului, venind dinspre podul Calafat -Vidin cu intenţia de a ocoli punctul de frontieră. O echipă comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari i-a reţinut pe cei doi şi i-a conduc la sediul P.T.F. Calafat-Vidin. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că este vorba despre doi cetăţeni sirieni în vârstă de 14, respectiv 27 de ani.

Aceştia au declarat că în urmă cu o lună au trecut ilegal frontiera din Turcia în Bulgaria, iar acum încercau să tranziteze România cu scopul de a ajunge în Germania.
       
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijlocul de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În total, în ultima săptămână poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit 38 de migranţi care au încercat să intre ilegal în ţară pe la frontiera cu Bulgaria.