Acesta a declarat, la 29 ianuarie, în timpul unei intervenții în fața Center for Strategic and Budgetary Assessments , că va prezenta curând o „evaluare a structurii forțelor, care va determina numărul și tipurile de nave de care marina are nevoie”.

Modly a explicat că „cei responsabili ar trebui să fie mai realiști cu privire la ceea ce va fi realizabil în următorul deceniu, în loc să planifice o viitoare forță marină”, care va fi operațională „când vom fi cu toții morți”.

În plus, a continuat el, „trebuie să fim în multe locuri simultan și trebuie să complicăm calculele adversarilor noștri din regiunea Pacific”.

De asemenea, a adăugat Modly, „există anumite platforme în care trebuie să investim și pe care nu le avem în prezent. Trebuie să mergem înainte, atât pe partea de cercetare, cât și pe cea de dezvoltare și poate crește și dimensiunea bazei industriale pentru a produce aceste capacități”.

În ceea ce privește numărul portavioanelor, Thomas Modly a spus că se așteaptă ca acesta să fie mai mic de 12.

În plus, el a subliniat costul semnificativ al acestor nave (13 miliarde de dolari pentru un portavion din clasa Ford) care, potrivit acestuia, constituie „ținte atractive”.

„Desigur, dezvoltăm tot felul de sisteme pentru a le face mai puțin vulnerabile, dar ele sunt totuși ținte mari”, a declarat secretarul Modly

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE