Evenimentul Zilei > Monden > Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman
Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman

Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman

Actorii Ewan McGregor (49 de ani) și Charlie Boorman (54 de ani) au terminat al treilea documentar din celebrele lor călătorii cu motocicletele, prin lume. De această dată este vorba „Long Way Up”, miniserie TV în care cei doi aventurieri au ales motociclete exclusiv electrice, dar și un alt continent de unde au luat startul.

Încă de la începutul anilor 2000, scoțianul Ewan McGregor și englezul Charlie Boorman, ambii actori cu „carte de muncă”, au decis să plece împreună prin lume, în locuri periculoase și total străine de ei, dar pe motociclete.

Prima lor mare aventură de acest gen s-a numit „Long Way Round”, iar de atunci motocicliștii din categoria Adventure au devenit tot mai mulți. Se întâmpla acest lucru prin 2004, când cei doi au decis să „Urmărească umbre prin întreaga lume”. Nu au plecat singuri la drum. Actorii au mai fost însoțiți de o altă motocicletă, pe care o conducea elvețianul Claudio (cameraman), și de două mașini 4×4 Mitsubishi, în care se mai aflau un cameraman și doi producători.

Vreme de 4-5 luni a fost nevoie pentru ca cei doi și restul echipei să pregătească călătoria, având nevoie de vize, dar și de antrenamente cu motocicletele. La început, Ewan și Charlie s-au hotărât să plece pe motocilete KTM, dar după scurt timp, producătorul austriac nu le-a mai dat motociletele promise călătorie și le-a transmis că aventura lor va eșua. Evident, cei doi au rămas mască de reacția celor de la KTM și astfel s-au reorientat către BMW.

Aici, celebra companie bavareză i-a sprijinit cu două motociclete uluitoare: BMW R1150GS Adventure. Putem să spunem că după realizarea acestui documentar, bavarezii au vândut peste măsură acest tip de motocicletă, deci, KTM-ul probabil că a realizat ulterior decizia eronată pe care a luat-o în cazul celor doi actori.

Ruta pentru „Long Way Round” a inclus 12 țări: Anglia, Franța, Belgia, Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Mongolia, Canada și finalul a fost în New York (SUA). Evident, aventura lor de seamă s-a consumat mai mult prin Rusia și Mongolia, unde au parcurs „Drumul Oaselor” și unde au întâmpinat minunata sălbăticie din Siberia. Evident, călătoria lor a nărmat și câteva incidente, dar totul a decurs conform planului până la final. Pentru această călătorie, Ewan McGregor și Charlie Boorman au inspirați de legendarul motociclist Ted Simon, cel care a scris „sfântul” volum „Jupiter’s Travels” și cu care s-au întâlnit apoi în Mongolia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: