Evenimentul Zilei > Monden > Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman
Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman

Mai călători, mai experimentați. O aventură „în priză” marca Ewan McGregor-Charlie Boorman

Actorii Ewan McGregor (49 de ani) și Charlie Boorman (54 de ani) au terminat al treilea documentar din celebrele lor călătorii cu motocicletele, prin lume. De această dată este vorba „Long Way Up”, miniserie TV în care cei doi aventurieri au ales motociclete exclusiv electrice, dar și un alt continent de unde au luat startul.

O nouă aventură, o nouă rută

La 3 ani distanță după „Long Way Round”, Ewan și Charlie au bătut palma pentru o nouă aventură: „Long Way Down”. Astfel, au pornit din cel mai nordic punct al Scoției, John o’ Groats, iar finish-ul a fost în Cape Town, Africa de Sud. Au pornit la drum cu aceeași echipă ca-n prima aventură, dar de această dată s-au aventurat tot pe motocilete BMW, dar pe modelul  BMW R1200GS Adventure, succesorul lui R1150GS Adventure.

Ruta a fost următoarea: Scoția, Anglia, Franța, Italia, Tunisia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia, Namibia, Botswana și Africa de Sud. La fel ca-n prima lor călătorie, nici aceasta nu a fost lipsită de incidente. Atât în „Long Way Round”, cât și în „Long Way Down”, cei doi au călătorit sub sigla UNICEF.

A apărut „Long Way Up”!

Vineri, 18 septembrie 2020, a avut loc premiera miniseriei TV „Long Way Up”. Este cel mai nou documentar semnat de Ewan McGregor și Charlie Boorman. Așadar, pentru această nouă călătorie, cei doi actori au optat pentru motociclete electrice! Este vorba despre modelul Harley-Davidson LiveWire, care a fost modificat pentru ture lungi de aventură. Faptul că au dat benzina pe electric este un nou pariu cu viitorul. La fel și echipa care i-a însoțit în această nouă aventură a optat pentru mașini 4×4 total electrice, modeul Rivian.

Ruta a fost una, binînțeles, nouă. 13 țări parcurse, peste 13.000 de mile și peste 100 de zile bifate, în perioada septembrie-decembrie 2019. Astfel, traseul lor a fost următorul: Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, America Centrală, Mexic, iar capătul de line a fost în SUA, în Los Angeles. Serialul se poate urmări doar pe Apple TV.

PAGINA ANTERIOARA