Grupul de oameni de știință atomici, care a urmărit amenințarea reprezentată de armele nucleare și alte tehnologii începând cu anii 1940, a mutat ”limba” a doua spre ceasul Apocalipsei  înainte, apropiindu-se de miezul nopții, care simbolizează sfârșitul lumii.

"Este o îngrijorare inimaginabilă că am setat  timpul ceasului de apocalipsă în anul 2018 și oferim o pledoarie pentru a-l da înapoi", a declarat președintele și directorul executiv al Biroului de științe atomice Rachel Bronson. "De astăzi, mai sunt două minute până la miezul nopții."

Potrivit raportului grupului, cele mai mari amenințări la adresa securității globale au provenit din domeniul nuclear.

"Programul de arme nucleare din Coreea de Nord a făcut progrese remarcabile în 2017, sporind riscurile pentru Coreea de Nord în sine, alte țări din regiune și Statele Unite", se arată în raport.

"Retorica hiperbolică și acțiunile provocatoare ale ambelor părți au sporit posibilitatea unui război nuclear prin accident".

În cadrul unei conferințe de presă, membrii grupului au discutat despre unele amenințări specifice care i-au determinat să revizuiască setarea ceasului.

"Divizarea politicii publice din realitatea empirică ne pune în pericol pe toți", a declarat Lawrence Krauss, fizician, adăugând că "avem nevoie de o politică bazată pe dovezi, nu de elaborarea de dovezi bazate pe politici", scrie CNN.