Evenimentul Zilei > Actualitate > Magistrații îl fac K.O. pe liderul celui mai temut clan. Spaima României nu scapă
Magistrații îl fac K.O. pe liderul celui mai temut clan. Spaima României nu scapă

Magistrații îl fac K.O. pe liderul celui mai temut clan. Spaima României nu scapă

Lovitură devastatoare pentru unul dintre cele mai puternice clanuri de interlopi din România. Magistrații au decis ca liderul lor va rămâne după gratii.

Nici de această dată Constantin Corduneanu nu va scăpa de executarea pedepsei. Magistrații de la Judecătoria din Târgu Mureș au decis ca liderul clanului Corduneanu va râmâne după gratii.

CITEȘTE ȘI Cât de mânjit e clanul Duduianu? Florin Salam are nucleara! 3 taine monstruoase

Nici în luna mai celebrul interlop nu i-a înduplecat pe magistrați, aceștia respingând cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului cu acelaşi nume.

Instanța respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Corduneanu Constantin, deținut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

CITEȘTE ȘI Încă un cutremur în lumea interlopă: Jador, amenințat de vărul lui Emi Pian!

„Fixează termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după data de 5 august 2020”, au precizat magistrații în sentința care nu este definitivă şi poate fi contestată.

Potrivit BIZ, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu.

„Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în curând în libertate”, arată sursa citată.

CITEȘTE ȘI Cine-i acoperă pe interlopi? Şefi din Poliţie şi politicieni, pe listă! Acuzații-bombă

Amintim că la data de 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj decidea condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu.

Printre ei s-a aflat și Costel Corduneanu, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

La 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea clanul Cordunenilor.

Acuzaţiile arătau că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România şi Republica Moldova, dar şi în ţări precum Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.