Zeci de magistrați au ajuns să fie judecați disciplinar pentru modul în care impart injust dreptatea. Asta nu oprește tagma judecătorilor și procurorilor să amenințe de fiecare data când sunt aduse în discuție pensiile speciale cu blocarea activității.
Zeci de magistrați sunt judecați disciplinar pentru că nu își fac treaba. De la comentarii nepotrivite pe Facebook la lăsarea prin sertare a dosarelor, refuzarea recuzării la încălcarea obligațiilor. Toate acestea au fost comise de mai mulți procurori și judecători. În contextul în care când se aduce vorba despre pensiile lor speciale, tagma magistraților amenință cu blocarea activității.
La prima vedere, în anumite instanțe este deja blocată de judecătorii și procurorii care nu-și fac treaba. . Carla Daniela Anton, de la Tribunalul București figura cu 151 hotărâri neredactate, la momentul controlului. Deși fusese sancționată anterior tocmai pentru aceste lucruri.
Stelescu Elena Cristina, judecător în cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea este cercetată pentru întârzierile în redactarea a 330 de hotărâri judecătoreşti. Un alt exemplu este cel al judecătoarei Ancuța Blănariu, de la Judecătoria Iași. Aceasta a continuat să judece un dosar deși a fost recuzată, iar această cerere nu fusese soluționată. Nici la procurori lucurile nu stau mai bine.
Magistrați care au afectat cercetarea penală
Sorin Marian Lia, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, este cercetat pentru o remarcă despre o colegă judecător făcută pe facebook. Postarea putea duce la identificarea judecătorului. Și a avut potențialul de a afecta negativ reputația și imparțialitatea acesteia.
Mariana Lorella Topliceanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești a afectat grav activitatea de cercetare penală, potrivit IJ. A permis accesul la dosar a unor persoane și exercitarea de către acestea a unor drepturi, deși nu aveau calitate procesuală. Mai mult împotriva lor se formulase plângere penală, iar acest tratament putea influența aflarea adevărului.
Horodniceanu Daniel-Constantin, vicepreședinte al CSM, care a încercat să intimideze agenții de poliție care l-au oprit în trafic este și el la judecată disciplinară. Cosmin Adrian Costache procuror şef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție este cercetat pentru că nu a formulat declarație de abținere, într-o cauză penală.
Procurorul Bogdan Pârlog are trei acțiuni disciplinare. Una are legătură cu 108 dosare lăsate în nelucrare, alte două cu faptul că nu a respectat ordinele superiorului.