În zona respectivă există, conform statisticilor oficiale, 150 de firme, dar şi zece fabrici, unde lucrează în total 6.000 de oameni. Acestora li se adaugă încă 5.000 de locatari ai unor blocuri de locuinţe.

Conform portalului www.newsteam.ro, Metrorex şi Primăria Sectorului 4 vor demara astfel un proiect comun. De menţionat însă că lucrarea va fi suportată din bugetul Sectorului 4.

„Proiectul dezvoltat cu Metrorex este un proiect menit să completeze ansamblul de măsuri pe care Primăria Sectorului 4 le-a luat pentru a fluidiza traficul şi pentru a creşte atractivitatea şi a dinamiza investiţiile în această zonă.

În afară de lărgirea la patru benzi a şoselei Berceni, lărgirea şoselei Turnu Măgurele şi a şoselei Luică, şi realizarea de construcţii Park&Ride, proiectul dezvoltat cu Metrou S.A. reprezintă o închidere a listei de măsuri pentru zona de sud a Capitalei.

Totul a început în urmă cu 6 luni. Dialogul pe care l-am avut cu Metrorex a fost foarte rapid şi am semnat protocolul de intenţie validat de Consiliul General al Primăriei Sectorului 4.

Am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi avem emis inclusiv certificatul de urbanism pentru această investiţie.

Termenul de finalizare pentru studiul de fezabilitate este 31.12. 2018”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Primarul a spus în continuare că valoarea investiţiei va fi cunoscută abia după finalizarea studiului de fezabilitate.

„Dorim ca lucrările pentru această investiţie să devină realitate în 2019. Doar în acest an, am avut o creştere de aproape 20% a veniturilor proprii aparţinând Primăriei Sectorului 4 prin măsurile de investiţii pe care le-am luat.

Am marcat o investiţie record de 50 de milioane de euro făcută de un investitor privat. Costurile studiului de fezabilitate se ridică la 1,3 milioane de lei. Costurile finale ale investiţiei le vom vedea după finalizarea studiului de fezabilitate.

Deci, valoare estimativă a investiţiei va fi obţinută după 31 decembrie 2018”, a precizat edilul. Acesta a mai spus că lucrările se vor finalize, conform proiectului, în 2021.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: