Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mafia nigeriană folosește magia Voodoo pentru cucerirea Europei
Mafia nigeriană folosește magia Voodoo pentru cucerirea Europei

Mafia nigeriană folosește magia Voodoo pentru cucerirea Europei

Mafia nigeriană care a invadat în ultimii ani Europa este un balaur cu mai multe capete - grupări rivale – precum Black Axe, Vikings sau Maphite.

Autoritățile italiene, franceze, germane, olandeze și malteze au efectuat recent o amplă operațiune internațională coordonată împotriva a două dintre principalele grupări mafiote nigeriene.

Poliția acuză aceste bande de trafic de ființe umane, trafic de droguri, jafuri, extorcări, agresiuni sexuale și prostituție.

În iunie 2019, Washington Post scria:

„(În Italia, mafia nigeriană) controlează un teritoriu care se întinde de la Torino, în nord, la Palermo, în sud. Vând droguri și împing femeile la prostituție pe străzile italiene. Ei recrutează noi membri atât din rândurile imigranților ilegali cât și în centrele de refugiați administrate de guvernul italian.”

Washington Post afirmă că mafia nigeriană „controlează zeci de mii de femei”.

Ziarul citează serviciile de informații italiene, care afirmă că mafiile nigeriene sunt, dintre toate entitățile criminale străine care operează în Italia, „cele mai bine structurare și cele mai dinamice”.

„Anumiți experți afirmă că nu mai puțin de 20.000 de femei nigeriene au sosit în Sicilia între 2016 și 2018, victime ale unei filiere controlate integral de nigerieni, din Nigeria până în Italia. Numeroase dintre ele sunt minore.”

Dacă traficanții nigerieni au căpătat o importanță în Italia, aceasta este din cauză că țara a devenit una dintre porțile imigrației masive în Europa.

Rețelele criminale nigeriene se caracterizează printr-o incredibilă brutalitate. Poliția italiană caracterizează implantarea lor ca pe o „gherilă urbană” și vorbește de folosirea intensivă a practicilor voodoo.

Potrivit unui articol din iulie 2017 al Organizației Națiunilor Unite pentru Migranți, proxeneții nigerieni „pecetluiesc înrobirea victimelor cu ajutorul unui ritual voodoo (victima jură să-și țină cuvântul)”.

Mafia nigeriană nu se limitează doar la Italia. Ea și-a extins activitatea și în nordul Europei, spre Germania și Suedia.

La Londra, trei membri ai Black Axe au fost găsiți vinovați de spălarea a aproape un milion de lire sterline furate prin fraudă telefonică și e-mail.

Tot Black Axe a ajuns și în Canada. În 2015, Globe and Mail descria Black Axe drept un „cult al morții”, ilustrat timp de „decenii prin crime și violuri și ai cărui membri depun un jurământ de sânge”.

În Statele Unite, FBI a descoperit o serie de fraude financiare legate de Black Axe.

În Suedia, poliția a descris Black Axe ca pe „unul dintre sindicatele crimei cele mai eficiente din lume”. Revista suedeză Expressen a publicat recent un articol privind modul de funcționare al Black Axe: o adolescentă de 16 anieste momită cu o slujbă de coafeză în Suedia. La sosire, ea este obligată să se prostitueze cu ritualul voodoo: „Acum avem sângele tău”, i-au spus membrii bandei. „Chiar dacă fugi, te vom găsi.”

În 2018, în Suedia, trei nigerieni au fost condamnați pentru false promisiuni de angajare făcute unor tinere din Nigeria. La sosirea lor, ele au fost obligate să consume o inimă de găină crudă în cadrul unui ritual voodoo, apoi au fost trimise pe trotuar. Procurorul suedez, citat de Gatestone, a afirmat că ritualul voodoo este un bun mijloc de a controla victimele.

Ritualuri similare au fost constatate și în Marea Britanie în 2018, când un traficant a organizat transportul unor nigeriene în Germania.

În același an, în Spania, a fost arestată o rețea de 12 proxeneți nigerieni. Și ei forțau femeile să se prostitueze cu ajutorul unor ritualuri voodoo.

În Germania, un articol recent al Deutsche Welle relatează despre numărul tot mai mare de femei nigeriene în Duissburg.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: