Evenimentul Zilei > Actualitate > Mafia a vrut să-l asasineze pe Frank SINATRA. Este uluitor motivul pentru care nu şi-a pus în aplicare planul diabolic
Mafia a vrut să-l asasineze pe Frank SINATRA. Este uluitor motivul pentru care nu şi-a pus în aplicare planul diabolic

Mafia a vrut să-l asasineze pe Frank SINATRA. Este uluitor motivul pentru care nu şi-a pus în aplicare planul diabolic

Al doilea volum al biografiei pe care James Kaplan i-a dedicat-o Frank Sinatra a fost publicat, în contextul în care pe 12 decembrie 2015 se împlinesc o sută de ani de la naşterea celebrului cântăreţ. Acest volum explorează partea întunecată a vieţii artistului şi mai ales legătura sa cu mafia.

The New Yorker aminteşte că s-a speculat mult asupra relaţiilor lui Sinatra cu capi ai mafiei, Lucky Luciano sau Willie Moretti, şi că Francis Ford Coppola, inspirându-se din cântăreţ, a introdus în filmul "Naşul" personajul Johnny Fontane, extrem de servil faţă de mafioţi, relatează Agerpres.

Solistul însuşi nu era foarte moral – a bătut pe cineva fiind în stare de ebrietate, a aruncat cu un telefon în capul unui om de afaceri în Beverly Hills, fiind aproape să îl ucidă -, iar articolul din cotidianul menţionat notează că volumul lui Kaplan propune regândirea relaţiilor dintre Sinatra şi mafioţii din vremea sa. Astfel, ar trebui ca acele legături să fie văzute mai degrabă ca expresia unei admiraţii reciproce şi mai puţin ca o subordonare a cântăreţului la lumea răufăcătorilor şi a crimei organizate.

În schimb, Kaplan menţionează un serviciu pe care această lume i l-ar fi putut face artistului: un bărbat cu care "Vocea" s-ar fi certat şi-a pierdut viaţa câteva săptămâni mai târziu într-un misterios accident rutier.

Şi Daily Beast a citit biografia lui Sinatra, fiind interesată de prieteniile acestuia în mediul mafiot. Publicaţia evocă o anecdotă despre Sam Giancana, cunoscut criminal mafiot. Acesta s-a enervat atât de rău pe cântăreţ într-o zi, încât ar fi fost gata să îl omoare. Însă a avut atunci de rezolvat o problemă neobişnuită: cum să ucidă un asemenea artist? "Isuse, cum aş putea face să amuţească o astfel de voce?", ar fi spus el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: