Evenimentul Zilei > Monden > Maestrul Mitică Popescu surprinde din nou! În plină criză și la 83 de ani s-a decis să…
Maestrul Mitică Popescu surprinde din nou! În plină criză și la 83 de ani s-a decis să…

Maestrul Mitică Popescu surprinde din nou! În plină criză și la 83 de ani s-a decis să…

Actorul Mitică Popescu (83 de ani) le pregătește o surpriză fanilor emisiunii „D’ale lu Mitică”, difuzată la TVR 2.

Mitică Popescu își va relua emisiunea, cu noi filmări și reportaje, realizate împreună cu prietenul său, reporterul Marian Marin. Filmările se vor desfăşoară în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Mitică Popescu (83 de ani), prezentatorul producţiei „D’ale lu Mitică”, a revenit pe platourile de filmare, unde acum se munceşte în condiţii speciale de igienă şi de protecţie sanitară. Şi reporterul Marian Marin a ieşit din izolare şi, la 66 de ani, va relua interviurile realizate pe uliţele din provincie. Au fost înregistrate câteva ediţii ale emisiunii, iar miercurea viitoare vor mai filma încă una. Îndrăgitul actor este şi acum un munte de energie şi este foarte încântat de reluarea filmărilor.

<<Mitică Popescu s-a bucurat că a revenit la muncă, chiar şi în aceste condiţii, pentru că a stat acasă şi a vorbit cu prietenii la telefon. La revenirea pe platourile de filmare a trebuit să respectăm reguli stricte, să folosească masca şi să îşi dea regulat cu dezinfectant pe mâini. La fel, şi colegul său, Marian Marin. Când a ieşit pe teren a stat la distanţă de oameni şi a purtat mască la interviuri>>”, potrivit unor surse click.ro.

Pensie mizeră pentru un mare actor al României

Peste 50 ani de carieră remarcabilă are actorul Mitică Popescu, dar pensia pe care o primeşte de la stat începând din 2011 nu reflectă marele serviciu adus teatrului şi filmului românesc.

Conform viva.ro, Mitică Popescu are o pensie de doar 1.100 lei deşi are un trecut profesional spectaculos, întins pe mai bine de jumătate de secol.

Mitică Popescu a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru, iar popularitatea din prezent este întreţinută de celebra emisiune marca TVR, „D-ale lu Mitică”.

În acest context, nu mai miră pe nimeni că actorul luptă pentru a-și asigura o existență decentă, implicându-se în diverse proiecte.

În acest sens amintim că actorul trebuia să joace în pelicula ‘Moromeţii 2’, regizată de Stere Gulea, dar până la urmă nu s-a mai întâmplat. S-a crezut iniţial că Mitică Popescu a fost cel care a refuzat să mai joace în film, dar situaţia a fost cu totul alta.

„Nu l-am refuzat pe Stere Gulea, învăţasem şi textul. Cu doi ani înainte, tot ne-a bătut la cap Stere. Dar trebuia să facă rost de bani şi, mă rog, când a reuşit să fie mândru de noul lui film, ne-a dat scenariile, eu l-am luat ca un elev silitor şi conştiincios. Locuind aproape de Herăstrău, mă duceam şi învăţam.

La un moment dat, nu ştiu exact motivele, Victor Rebengiuc n-a vrut să mai joace. Nu ştiu ce a motivat… Că e prea bătrân, în fine… Refuzând el, a trebuit să ne schimbe pe toţi din distribuţia veche. Era chiar în ziua când trebuia să mă duc să semnez contractul. Ne-au anunţat, cu scuzele de rigoare, evident. Asta e!”, a declarat Mitică Popescu pentru revista Taifasuri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.