Florin Călinescu e un tip foarte popular. Și e foarte bine, pentru că Maestrului îi place scena, nu poate trăi fără ea. Iar când nu simți lemnul sub picior, te produci pe internet în live-uri unde să te aplaude omul de-acasă. Pe social media, Maestrul e sfătos ca un partener de beție. Când îl asculți, te simți ca într-o cârciumă la un șpriț și îți vine să bârfești cu el despre câte-n lună-n și-n stele. De unde a fost lansat covidu`; ce le trebuie amărâților de chinezi de la Wuhan 5G când ei de foame mănâncă și lilieci; cum poți să furi o shaorma sau un ac, dar dacă furi un copac e prea mare; cum e cu ecologia asta și cu buștenii care pleacă din România dar unii zic că vin; cum, după ce-o să distrugem pământul, mai marii planetei o să ne dea cu flit urcându-se într-o navetă care îi va duce într-un loc sigur, pe Marte, etc.; și alte înțelepciuni de acest gen. Sărim de la una la alta cum ne poartă știința și inspirația. C-așa sunt românii la băută, pricepuți la de toate.

Cum să nu se priceapă Maestrul la atâtea? Actor de teatru și film, realizator de emisiuni, jurat la „Românii au talent”, mare miștocar, îți vorbește pă șleau, la nivelul tău de simplu muritor, fără înflorituri, fără virgulă, fără fandoseli, fără falsă pudoare. Nu se-ncurcă în etichetă, spune lucrurilor pe nume cu atâta curaj încât ești obligat să scoți repede copiii din încăpere și să le astupi urechile. Dar cine te-a pus să aduci copiii la cârciumă? Sau cine te-a pus să-i lași să se uite la „Românii au talent”, emisiune cu foarte mare audiență în rândul celor mici? Nea Florin e membru în juriu, Maestrul le face educație sexuală în direct, de cea mai bună calitate! CNA-ul a amendat PRO TV-ul cu zeci de mii de euro din cauza „derapajelor” cu tentă sexuală ale lui Nea Florin doar de ciudă, pentru că ei n-au curajul să facă copiii să râdă cu lucruri atât de îndrăznețe! Iată un singur exemplu de glumă, dintre cele mai ușoare, că cel cu partenera de sex care părea moartă după eforturile Maestrului de a o satisface e deja pentru cei cu un simț al umorului mult peste al nostru:

Mihai Petre: Iar am un sentiment ciudat.

Andra: Dar ce-i cu sentimentele astea?

Mihai Petre: Nu știu, am senzația că o să se întâmple ceva grandios.

Florin Călinescu: Mi se scoală mie…

Măcar așa nu ne îndoim că Maestrul se pricepe la sex. Dar nu numai la sex, și nu doar pe scenă, că Maestrul o duce bine și în spatele ei. E un om de afaceri blindat, cu un talent la făcut bani pe care l-a manifestat încă din anii `80. Avea comerțul în sânge, și de la bișniță cu mărfuri sârbești și cu mașini, a trecut, după căderea comunismului, la viticultură, optică militară și media, ajungând unul dintre cei mai bogați actori și oameni de afaceri din România. Poate de aici știe Maestrul ceva despre naveta care o să-l ducă și pe el la loc sigur, pe Marte.

Că deși ne tutuim și ne dăm coate la un pahar, Maestrul nu joacă deloc în aceeași ligă în care suntem noi. Până-n 2013, Maestrul a fost acționar principal la compania PRO Optica SA, care fabrică – țineți-vă bine! – aparatură militară. Mai precis, niște mecanisme optice de ochit noaptea dușmanul și alte accesorii pentru „viață”. Din 2001, firma a semnat contracte babane cu structurile militarizate ale statului. Între 2001 si 2008, Pro Optica a încasat de la Ministerul Apărării Naționale contracte de aproximativ 30 de milioane de euro (da, sunt aici bani de navetă spațială!), consiliat de un colonel al Armatei Române, pe nume Marin Tănase, care ulterior a devenit și administrator al companiei. Degeaba zic gurile rele că era conflict de interese la administratorul companiei, care era și colonel activ. Degeaba zic gurile rele că nevasta colonelului lucra și ea pentru PRO Optica SA și că firma a fost privilegiată de structurile statului în acordarea unor contracte cu cifre atât de mari încât mai bine ne întoarcem la sex, să pricepem și noi ceva! Maestrul se apără că el doar a dat banul, că e doar proprietarul companiei și habar n-a avut că s-au semnat nici mai mult nici mai puțin de 32 de contracte cu statul! Nici de conflictul de interese n-a știut, nici că SRI-ul și SIE au cumpărat de la el, nici că nevasta colonelului lucra la firma Maestrului, o grămadă de necunoscute! Pentru cine are răbdare, sunt amănunte de cercetat cu duiumul.

Dar să ne întoarcem la cârciumă, cu Maestrul. Care ne pune să ne cerem iertare pământului și vorbește în continuare cu noi ca și cum i-ar ieși și lui degetul mare din șoseta dreaptă și n-ar avea bani să-și ia alta. Ca și cum ar fi curat ca laptele, într-o mocirlă de corupți și mafioți. Poate o fi efectul alcoolului, astfel chiar nu pricep cum ar putea să pe toată lumea la rost că nu e suficient de ecologistă și nu-i pasă de viitorul planetei un tip care a vândut echipament militar? Când războiul e unul din cele mai mari pericole pentru mediul înconjurător în epoca unei tehnologii care ne poate distruge planeta întreagă? Cum să acuzi politicieni și industrii de corupție, de furt, de minciună, când tu nu recunoști că ai făcut afaceri dubioase cu statul și că ai primit contracte pe tavă pentru atât de mulți bani încât să-ți faci rachetă de mers pe Marte? E foarte simplu: când ești un actor desăvârșit, îți joci atât de bine rolul încât omul simplu, de bună credință, nu mai știe să deosebească masca de fața ta adevărată. Și Maestrului îi place scena. Nu poate trăi fără ea. Dacă scenele de teatru nu-l mai satisfac, se urcă și pe scena politică. Să vezi atunci, spectacol!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE