Evenimentul Zilei > Politica > MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia
MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

Ministerul Afacerilor Externe informează că Federația Rusă a declarat persona non grata un diplomat român ca răspuns la decizia României de a expulza un diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Într-un comunicat transmis, cu scurt timp în urmă, “Ministerul afacerilor externe confirmă declararea de către Federația Rusă persona non grata a unui diplomat român acreditat în Rusia”. Reacția Rusiei survine “după o măsură similară adoptată de țara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury”.

MAE reiterează “poziția sa de condamnare a oricăror acțiuni care amenință securitatea colectivă și dreptul internațional”. La începutul acestei săptămâni, MAE anunțase că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului din Marea Britanie, prin otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale. (Foto Merdafax)  

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.