Evenimentul Zilei > Social > MAE: Alertă de vreme extremă. Coduri roșii, portocalii și galbene de precipitații: „Acesta este doar începutul”
MAE: Alertă de vreme extremă. Coduri roșii, portocalii și galbene de precipitații: „Acesta este doar începutul”

MAE: Alertă de vreme extremă. Coduri roșii, portocalii și galbene de precipitații: „Acesta este doar începutul”

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis un avertisment de cod roșu de precipitații puternice pentru centrul regiunii Liguria şi zona de vest din regiunea Piemonte.
Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria şi Piemonte, precum şi în Lombardia, Emilia-Romagna şi provincia autonomă Trento. Consilierul Protecţiei Civile a declarat: „Acesta este doar începutul”.{post_excerpt}

Vremea rea ​​pătrunde după lunga vară italiană, marcând violent sfârșitul ei

Alerta de cod portocaliu a trecut la cod roșu acum câteva ore. Precipitațiile răspândite și persistente nu au lăsat loc pentru alternative. În zona Imperia, centrul de vaccinare Pala Bigauda Asl1 a fost, de asemenea, închis. S-au raportat mai multe inconveniente mai ales în Savona. Multe drumuri au ajuns sub apele Letimbro, care se umflaseră.
Maltempo nel Savonese in una foto pubblicata sul profilo Facebook di Toti © ANSA
Municipalitatea raportează unele probleme pe drumul către Sanctuar și, prin urmare, recomandă cetățenilor să fie extrem de prudenți. În zonele Pontivrea, au fost raportate inundații în unele puncte ale pârâului Erro. La fața locului a intervenit Pompierii. Secțiunea autostrăzii A26 dintre Masone și Ovada este temporar închisă, îndreptându-se spre nord.

Mare atenţie! Au existat alunecări de teren care au afectat autostrada

În acest moment, este închisă și secțiunea Autofiori dintre Ceva și joncțiunea A6 / A10 Savona către joncțiunea cu autostrada A10, care se îndreaptă spre sud, potrivit prognozei meteo transmisă de tiscali.it.
A fost emis, de asemenea, cod galben de precipitații intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto şi nordul-estul regiunii Sardinia.

Conform MAE, condițiile de instabilitate se vor extinde şi în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios şi rece către Marea Mediterană.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: meteoam.it şi al Serviciului de Protecție Civilă: protezionecivile.gov.it.