Editura Evenimentul si Capital

Macron și Merkel TREZESC FASCISMUL la viață. Răscoala „VESTELOR GALBENE” nu e decât ÎNCEPUTUL. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Autor: | | 39 Comentarii | 29710 Vizualizari

La începutul anilor 2000, totul mergea perfect pentru elitele care aveau interese financiare și politice globale. Democrația liberală înainta victorioasă pe toate fronturile.

Atentatele teroriste, în ciuda pierderilor cumplite de vieți omenești, nu păreau decât niște accidente de parcurs. Rusia, moștenitoarea URSS, părea pusă cu botul pe labe pentru totdeauna.

Apoi a venit criza, pe care, în ciuda responsabilității evidente pe care o avea marea finanță, politicienii au trecut-o pe nota de plată a claselor celor mai sărace. Oamenii obișnuiți din așa-zisa lume liberă au fost nevoiți să strângă cureaua ca să acopere găurile provocate de lăcomia, excentricitățile și incompetența marilor bancheri ai lumii.

Chiar și în aceste condiții, după cum scria, în 2014, Gideon Rachman în The Economist, „orice scriitor care ar fi prezis că naționalismul va deveni marele val al viitorului ar fi fost tratat, în cel mai bun caz, ca un excentric”, Lumea părea să se îndrepte cu viteză spre satul planetar visat de George Soros.

„Cele mai puternice forțe din afaceri, tehnologie și știință păreau să tragă pentru o și mai mare integrare internațională. Organizații supranaționale precum Organizația Mondială a Comerțului, G 20, dar și Curțile Internaționale de Justiție, au fost învestite cu puterea de a reglementa problemele transfrontaliere (care deveneau din ce în ce mai importante într-o lume globalizată).

Între timp, Uniunea Europeană, o organizație în care țările au făcut concesii cu privire la suveranitate și au renunțat la naționalism, se anunța ca model politic pentru secolul XXI”.

Numai că elitele globaliste au forțat nota, s-au grăbit să obțină succesul deplin. Au vrut să-și folosească imensa putere financiară și influență politică pentru a schimba total lumea în câșiva ani. Corectitudinea politică, diversitatea, multiculturalismul au devenit dogme sacrosante.

Și nu numai atât, politicienii establishmentului și bogații lor sprijinitori din umbră au decis să deschidă porțile Occidentului pentru milioanele de săraci ai lumii. Două obiective atinse dintr-un foc- slăbirea statelor naționale și a națiunilor, dar și forță de muncă ieftină pentru corporațiile internaționale. Numai că ceva nu a mers bine și, precum piesele de domino, toate marile „realizări” ale elitelor sunt acum amenințate.

Naționalismul este considerat, în zilele noastre, o mișcare reacționară. Și chiar acesta este adevărul, dar nu din motivele expuse de corifeii marxismului cultural, ci pentru că oamenii, amețiți de schimbările dramatice și nedorite care le amenințau viața, s-au întors spre singurul lucru de care se mai puteau agăța, solidaritatea națională. Marea finanță și establishmentul sunt cele care au trezit naționalismul la viață, A fost reacția de apărare a oanenilor.

Și tot aceste forțe globaliste sunt responsabile pentru internaționalizarea acestui fenomen. Naționalismul secolului XXI nu mai este o mișcare a unor politicieni care văd strict interesul poporului lor. Organizații precum Pegida și Generation Identitaire au încercat să se extindă în toată Europa.

Stupoare la Loto, astazi! Ce s-a intamplat cu numerele! LIVE

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: macron, merkel, fascismStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI