Evenimentul Zilei > EVZ Special > Măcel într-un nou atentat terorist. Peste 100 de civili au fost executați în toiul noții
Măcel într-un nou atentat terorist. Peste 100 de civili au fost executați în toiul noții

Măcel într-un nou atentat terorist. Peste 100 de civili au fost executați în toiul noții

Un nou atentat terorist a avut loc în toiul nopții, când oamenii dintr-un sat au fost atacați cu brutalitate. Burkina Faso este în doliu național. Aproximativ 100 de civili au fost omorâți în urma măcelului.

Conflict în Africa de Vest. Un nou atac terorist a avut loc în statul Burkina Faso, care s-a soldat cu aproximativ 100 de persoane moarte în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează presa internațională. Toată țara e în doliu național pentru 72 de ore, conform decretului înaintat de Guvernul Burkina Faso.

Atac terorist soldat cu 100 de morți

Mai mulți atacatori au dat foc locuințelor și pieței din satul Solhan, din provincia Yagha a statului Burkina Faso. Jihadiștii, despre care se spune că au legături cu organizațiile teroriste Al Qaida şi Stat Islamic din regiunea Sahel din Africa de Vest, au atacat locuitorii satului Solhan.

Conflictul a fost soldat cu aproximativ 100 de persoane decedate, în noapte de vineri spre sâmbătă, când teroriștii au luat cu asalt satul din provincia Yagha. Demnitarii de la Ouagadougou au informat că este vorba despre un atac al grupărilor jihadiste, însă nicio organizație dintre cele sus-amintite nu și-a asumat responsabilitatea pentru morții din satul Solhan.

Civilii au rămas la mila jihadiștilor

Conform ultimelor informații transmise de către autorități, în ultima jumătate de an, atacurile grupărilor teroriste Al Qaida şi Stat Islamic din regiunea Sahel din Africa de Vest au început să ia amploare. Tot mai mulți civili au rămas la mila jihadiștilor, care îi atacă cu cruzime și le dau foc la case.

În doi ani de zile, 1, 14 milioane de locuitori din statul Burkina Faso au emigrat, pe fondul conflictelor tot mai dese din zonă. În zonă, însă, se stabilesc tot mai mulți refugiați din Mali, țara vecină a statului Burkina Faso, care se refugiază tot pe fondul atacurilor violente a teroriștilor.

Executivul statului Burkina Faso a decretat 72 de ore de doliu naţional, pe fondul celor aproximativ 100 de civili omorâți în atacul de vineri spre sâmbătă, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: