MACABRUL EFECT VALE STRANIE şi imaginea care PROVOACĂ FIORI DE GROAZĂ. Un STRANIU FENOMEN PSIHOLOGIC şi EXPERIMENTUL NEŞTIUT dezvăluie multe ciudăţenii GREU DE EXPLICAT

MACABRUL EFECT VALE STRANIE şi imaginea care PROVOACĂ FIORI DE GROAZĂ. Un STRANIU FENOMEN PSIHOLOGIC şi EXPERIMENTUL NEŞTIUT dezvăluie multe ciudăţenii GREU DE EXPLICAT

Această faţă înfiorătoare are o poveste de care nu mulţi oameni au auzit.

Creierul uman poate identifica chipuri chiar şi în lucruri care sunt cel mai puţin asemănătoare cu faţa unui om, iar efectul se numeşte pareidolia.

Vorbim despre un fenomen psihologic definit drept o iluzie sau o interpretare greşită, care constă în perceperea unor stimuli externi (n.r. – imagini şi uneori sunete) ca fiind semnificativi şi interpretaţi precum obiecte cunoscute. În majoritatea cazurilor, stimulii percepuţi sunt vagi, dar sunt percepuţi concret ca fiind clari, distincţi si precişi.

Artistul Robby Kraft foloseşte invenţii din ştiinţă şi matematică, şi a dorit să observe astfel de lucruri. Astfel, el a realizat un experiment cu ajutorul unui software pentru a crea imaginea din deschiderea articolului. În acest sens a folosit selfie-urile de pe Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Software-ul a identificat feţele în doar aproximativ 100 de cazuri, suficient pentru ca această imagine să devină virală pe Internet. Practic, nu a fost folosit nici un chip uman, ci numai obiectele neînsufleţite, mutate şi combinate pentru a crea o faţă dintr-o nonfaţă.

În acest caz există şi efectul de  "vale stranie", inventat de robotologul Masahiro Mori în 1970 şi care se referă la căderea bruscă a răspunsului emoţional pe care îl simţim când personajele devin aproape, dar nu tocmai, fotorealiste, conform descopera.ro.