Evenimentul Zilei > Actualitate > MACABRU. Ce mai vinde lumea prin intermediul Facebook, eBay! Cranii şi oase umane la preţuri…Cine sunt VÂNZĂTORII
MACABRU. Ce mai vinde lumea prin intermediul Facebook, eBay! Cranii şi oase umane la preţuri…Cine sunt VÂNZĂTORII

MACABRU. Ce mai vinde lumea prin intermediul Facebook, eBay! Cranii şi oase umane la preţuri…Cine sunt VÂNZĂTORII

Cranii şi oase umane, la rubrica vânzări. La aşa ceva nu v-aţi fi aşteptat, şi totuşi se vând oase umane, chiar schelete întregi, cranii care pot ajunge până la 600 de euro bucata. Asta demonstrează, cel puţin în acest caz, că legendele cu acei colecţionari de oase umane există. Deocamdată nu sunt indicii clare că fac parte dintr-o sectă satanistă, ci mai degrabă sunt nişte colecţionari cu hobby-uri macabre.

Ancheta a pornit de la o semnalare la centrul Ups din Milano.Au fost decoperiţi trei neaşteptaţi destinatari: un inginer, un comerciant şi un specialist în informatică. În locuinţele lor s-au găsit chiar şi schelete complete.

Un grup internaţional de vânzare-cumpărare, care implică colecţionari din toată lumea prin intermediul Facebook şi eBay. Obiectul activităţii? Oase umane. Totul s-a declanşat pe 28 august trecut, când în centrul de triere al transportatorilor UPS, razele X au depistat o ţeastă într-un pachet direcţionat la San Francisco. A doua zi, alte două cranii într-o cutie pentru străinătate.

Din acest punct, carabinierii coordonaţi de un procuror, au descoperit în câteva zile trei indivizi care nu se cunosc între ei, un inginer, un comerciant şi un specialist în informatică, toţi trei în jurul a 40 de ani, fără antecedente. Unul locuieşte la Milano, ceilalţi doi în Piemonte. Percheziţionând locuinţele lor, militarii au găsit nu mai puţin de 9 cranii, două schelete complete, diverse membre şi oase ale bazinului. Cei trei sunt acuzaţi de a fi încălcat regulamentul Poliţiei mortuare, care pedepseşte cu o sancţiune administrativă comerţul şi deţinerea neautorizată de rămăşiţe umane.

Se pare, deci, că aceşti colecţionari de oase există cu adevărat, nu numai în fantezia autorilor de romane şi a regizorilor. Anchetatorii, în fapt, exclud existenţa de secte sataniste sau organizaţii asemănătoare ascunse în acest cerc de afaceri, lansând ipoteza unui simplu şi macabru hobby.

Descoperirile provin toate din Republica Cehă, mai precis în Praga şi au fost încredinţate unui laborator din Milano pentru analize. Cercetările acum ţintesc să descopere cât de extinsă este reţeaua din spatele acestui business profitabil: o ţeastă în bună stare, de exemplu, era achiziţionată cu 100 de euro în Elveţia, iar în SUA cu 600, potrivit  Il Fatto Quotidiano.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: