Evenimentul Zilei > International > Lux ca la Chișinău. Cât costă casa cu baie aurită și semafor personal pe care o vinde un apropiat al oligarhului Plahotniuc
Lux ca la Chișinău. Cât costă casa cu baie aurită și semafor personal pe care o vinde un apropiat al oligarhului Plahotniuc

Lux ca la Chișinău. Cât costă casa cu baie aurită și semafor personal pe care o vinde un apropiat al oligarhului Plahotniuc

O fi Republica Moldova cea mai săracă țară din Europa, dar unii dintre locuitori sunt putred de bogați.

Chiar dacă nu au cele mai bune gusturi în materie de decorațiuni interioare, moldovenii care au știut să se folosească de influența și contactele politice și-au ridicat case de un lux fabulos în capitala Moldovei.

Acesta pare să fie și cazul imobilului cu baie aurită și semafor personal din sectorul Buiucani al Chișinăului. Casa, care are un singur etaj, are o arhitectură clasică. În fotografiile care circulă pe internet se poate vedea că lucrările nu au foast încheiate în interior.

Se cer 500.000 de euro pentru casa cu baie aurită și semafor personal

Casa este scos la vânzare pentru suma de jumătate de milion de euro. Dacă suma nu vi se pare mare cpmparativ cu prețurile din București, trebuie să știți că salariile din Republica Moldova sunt mult mai mici decât în România.
Potrivit surselor canalului de Telegram Ungureanu 112, casa ar fi aparținut unui apropiat de-al lui Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md.

Nici Plahotniuc nu vrea să se mai întoarcă în Republica Moldova

Din câte se pare, prietenul lui Plahotniuc locuiește în Ucraina și s-ar fi decis să scape de casa de la Chișinău după ce a fost luat la ochi de un judecător.

Nici Vladimir Plahotniuc nu vrea să mai calce prin Moldova de teama dosarelor care i-au fost deschise. Plahotniuc a părăasit Republica Moldova pe 14 iunie 2019, exact în ziua căderii guvernului Pavel Filip. S-a refugiat mai întâi în SUA, dar mai apoi s-a stabilit în Turcia. Procurorii din Republica Moldova se străduies de mai bine de un an să obțină extrădarea ca să-l poată judeca pentru îpentru spălare de bani, escrocherie, crearea și conducerea unei organizații criminale.

Plahotniuc este acuzat că între 2015 și 2019 a reușit să devină conducătorul din umbră al Republicii Moldova cu ajutorul unei rețele care l-a ajutat să-și subordoneze toate instituțiile statului. Potrivit unor estimări făcute în 2019, averea lui Vlad Plahotniuc se ridica la 2-2,5 miliarde de dolari.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: