Evenimentul Zilei > Politica > Reîncepe lupta pentru alegerea procurorului-şef european. Ce șanse mai are Laura Codruța Kovesi
Reîncepe lupta pentru alegerea procurorului-şef european. Ce șanse mai are Laura Codruța Kovesi

Reîncepe lupta pentru alegerea procurorului-şef european. Ce șanse mai are Laura Codruța Kovesi

Odată cu constituirea noului Parlament European ales pe 26 mai reîncep și negocierile pentru alegerea procurorului-şef european.

Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, ar putea ajunge la un acord, dar procedura nu se va relua de la zero, ci va continua de unde a fost suspendată. Poate și de asta, lupta va fi una aprigă reprezentantul Franței fiind un contracandidat serios pentru Laura Codruța Kovesi. 

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, proaspăt ales vicepreşedinte al grupului parlamentar al PPE, a declarat că poziţia Parlamentului European, de susţinere a Laurei Codruța Kovesi, nu se va schimba odată cu schimbarea componenţei noului PE, transmite Digi 24.

„Mandatul rămâne acelaşi, procesele legislative aflate în desfăşurare vor continua după alegeri exact din punctul în care s-au oprit, deci nu se reiau de la 0. Ca atare, poziţia PE după alegeri va fi neschimbată faţă de cea dinainte de alegeri şi anume că PE are un singur candidat pentru poziţia de procuror-şef european şi acesta este candidatul român”.

„Singurul atu al candidatului francez a fost susţinerea politică din partea guvernului francez. Guvernul Franţei în această perioadă în care se negociază cele mai importante poziţii la nivelul instituţiilor UE, adică preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Consiliului European, preşedintele Băncii Centrale Europene, preşedintele Parlamentului European, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă, în această perioadă guvernul Franţei are alte priorităţi şi, de aceea, eu am spus înainte de alegeri şi îmi menţin această declaraţie, că susţinerea politică pe care candidatul Franţei o are va fi diferită acum după alegerile europarlamentare de ce a fost înainte de alegeri”
„Franţa este evident că ţinteşte una dintre principalele poziţii la nivel european, pentru unele are şanse mai mari, pentru altele are şanse mai mici şi de aceea, e foarte clar că susţinerea politică pentru funcţia de procuror-şef european pentru candidatul francez va fi mai mică după alegeri”, a conchis Mureșan.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: