Evenimentul Zilei > Politica > Lupta pentru putere: Dacian Cioloș vorbește public despre planurile sale. Klaus Iohannis va fi doar istorie
Lupta pentru putere: Dacian Cioloș vorbește public despre planurile sale. Klaus Iohannis va fi doar istorie

Lupta pentru putere: Dacian Cioloș vorbește public despre planurile sale. Klaus Iohannis va fi doar istorie

Noul președinte al formațiunii politice USR-PLUS consideră că este foarte important ca, împreună cu membrii partidului, să poarte o discuție pe tema revalidării sale. Dacian Cioloș a anunțat că după doi ani de la alegerea sa în funcția în cauză își va depune mandatul pentru a fi revalidat, în condițiile în care colegii de partid vor fi de acord cu acest lucru.

Dacian Cioloș, hotărât să preia președinția României. „Obiectivul nostru este să câștigăm aceste alegeri”

Noul președinte al USR-PLUS intenționează să câștige alegerile prezidențiale din anul 2024, motiv pentru care spune că își va depune mandatul și va cere modificarea statutului în acest sens.

„O să propunem modificarea statutului în acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuţie aşezată, să tragem nişte concluzii după ce vor trece doi ani, în 2023, înainte de alegerile din 2024.

Obiectivul nostru este să câştigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă şi va fi importat în 2023 să luăm cele mai bune decizii care să ne permută să mergem în faţa cetăţenilor români cu un proiect solid”, a declarat Dacian Cioloş vineri seară, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Fostul prim-ministru din perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017 a mai precizat că „în 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat”. „Pentru mine, obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta”, a mai spus Dacian Cioloș.

I-a dat șah mat lui Dan Barna. Câți useriști s-au dezis de fostul lider al formațiunii

La finalul celui de-al doilea tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS, Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și a câștigat funcția de președinte al formațiunii, diferența de voturi între ei fiind foarte mică.

Dacian Cioloș este noul președinte al USR Plus după o luptă foarte strânsă cu Dan Barna. Fostul prim-ministru a reușit să câștige președinția partidului cu 50.9% dintre voturile exprimate. Cu doar câte ore înainte de finalul alegerilor interne din USR Plus, Dacian Cioloș a dezvăluit că dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Rezultatul votului din turul doi al alegerilor interne pentru conducerea USR Plus:

– 19.603 voturi pentru Cioloș

– 18.908 voturi pentru Dan Barna

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS după ce a fost votat de 15.111 membri (46%), în timp ce Dan Barna a fost preferat de 14.404 membri (43,9%).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: