Evenimentul Zilei > Justitie > Lună încărcată pentru Dragnea în Justiție. Au fost stabiliți judecătorii și termenele
Lună încărcată pentru Dragnea în Justiție. Au fost stabiliți judecătorii și termenele

Lună încărcată pentru Dragnea în Justiție. Au fost stabiliți judecătorii și termenele

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, în prezent închis la Rahova, are o lună încărcată, având în vedere că în ianuarie se judecă contestația la executare pe care a depus-o la Înalta Curte de Casație și Justție și cererea de habeas corpus depusă la Tribunalul București. Potrivit luju.ro, cele două solicitări au fost depuse pe 6 ianuarie și au fost deja repartizate spre soluționare judecătorilor.

Conform Luju.ro, cauza aflată pe rolul Tribunalului București a fost înregistrată sub nr. 65/3/2020 și a fost repartizată spre soluționare judecătoarei Rebecca Zinca Dinu, care a fixat primul termen pe 17 ianuarie 2020.

Sursa citată arată că judecătoarea Dinu este cunoscută pentru că a emis, în septembrie 2019, mandatul de aducere solicitat de DIICOT Monicăi Melencu, mama Luizei Melencu, tânăra răpită și violată de Gheorghe Dinca. Aceiași judecătoare a desființat un rechizitoriu DNA, confirmat de procurorul Marius Iacob, în cazul președintelui UGIR, Cezar Coraci, restituind dosarul pentru alte cercetări.

Pe de altă parte, contestația la executare formulată de Liviu Dragnea la Înalta Curte a fost repartizată unui complet de judecători (C4) format din Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Ioana Alina Ilie. Arată. În acest caz, primul termen a fost stabilit pentru 30 ianuarie 2020.

Luju.ro susține că judecătorul Ionuț Matei, fost vicepreședinte al instanței supreme și fost șef al Structurii de securitate a ICCJ a devenit celebru datorită condamnărilor pe care le-a dat în cazurile lui Adrian Năstase, Nicușor Constantinescu, Dan Șova, Elena Udrea, Rudel Obreja, Adrian Severin, Adrian Toni Neacsu etc..

Judecătorul Matei a fost unul dintre magistrații care s-au opus sesizării CCR cu privire la modul de compunere a completelor de 3 judecători.