Evenimentul Zilei > Sport > Lună de miere cu despărțire! Simona Halep: E timpul să încheiem relația. Șoc în familie
Lună de miere cu despărțire! Simona Halep: E timpul să încheiem relația. Șoc în familie

Lună de miere cu despărțire! Simona Halep: E timpul să încheiem relația. Șoc în familie

Aflată în așa-zisa lună de miere, care de fapt a fost transformată într-o săptămână de miere după cununia civilă cu Toni Iuruc, Simona Halep a anunțat că s-a despărțit a doua oară de antrenorul Darren Cahill, atât de apreciat de români, dar și de familia campioanei de la Roland-Garros și Wimbledon.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a jucătoarei de tenis care în prezent ocupă locul 14 WTA după ce la un moment dat a fost pe primul loc.

„După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren și cu mine am decis că e timpul să încheiem relația. Îți mulțumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare de tenis și o persoană mai bună”, a scris Simo despre antrenorul australian alături de care a bifat cele mai bune rezultate.

Nu este prima dată când între cei doi intervine ruptura. Prima oară, Simona Halep și Darren Cahill s-au separat în noiembrie 2018. La acea vreme, jucătoarea anunța că Darren dorea să petreacă mai mult timp alături de familie și copiii săi.

Tehnicianul a recunoscut ulterior că a dorit să-l sprijine pe fiul său să joace tenis după terminarea liceului. În septembrie 2019, cei doi au anunțat că vor relua colaborarea. Ulterior, s-au reîntâlnit pe terenurile de antrenament la începutul anului 2020.

Halep și Cahill colaborau din 2015

Darren Cahill a pregătit-o din 2015 pe Halep, care a câștigat primul Grand Slam alături de el (Roland-Garros 2018). Totodată, ea a ajuns pe locul 1 WTA împreună cu australianul.

Până când unul dintre cei doi se va decide să dea mai multe informații despre încetarea colaborării, putem presupune că ultimele schimbări din viața Simonei au avut o anumită pondere în această decizie.

Amintim că sportiva originară din Constanța a anunțat că va mai juca doi, trei ani, după care vrea să se concentreze pe rolul de mamă. În plus, acest sezon a fost marcat de problemele cauzate de accidentări, astfel că Simona Halep a fost nevoită să renunțe la mai multe turnee.

Salariul mare al lui Cahill a cântărit greu?

Urmarea? Veniturile ei au scăzut semnificativ față de anii precedenți. Și cum salariul lui Darren Cahill ajungea la o sumă anuală considerabilă, este posibil că Halep să fi decis că nu are sens să mai investească în prezența unui tehnician de top.

Jucătorul de tenis Horia Tecău este cel care a dezvăluit în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” ce salariu ar avea Darren Cahill: „Antrenorul Simonei, din zvonuri, câștigă un milion de euro pe an!”

Cahill i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt (care alături de el a devenit cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie). Antrenat de Darren, Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP.

Mai departe, pentru Simona urmează turneul de la Indian Wells (SUA), Kremlin Cup (Rusia) și Transylvania Open (România).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: