Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea sportivă este împietrită. O atletă olimpică a fost descoperită moartă în propria casă
Lumea sportivă este împietrită. O atletă olimpică a fost descoperită moartă în propria casă

Lumea sportivă este împietrită. O atletă olimpică a fost descoperită moartă în propria casă

O sportivă, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an, a fost ucisă în propria locuință. Poliția îl suspectează pe soțul acesteia.

Atleta kenyană Agnes Tirop, care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost asasinată chiar în locuința sa din localitatea Iten. Poliția îl suspectează pentru această crimă pe soțul atletei care pare să fi dispărut. Autoritățile sunt pe urma bărbatului pe care vor să-l aducă la interogatoriu, pentru a clarifica lucrurile.

Atleta Agnes Tirop a fost găsită fără viață în propria locuință, iar potrivit informațiilor care au fost transmise de mai multe surse locale, ar fi fost înjunghiată cu un cuțit. Conform polițiștilor implicați în investigație, cadavrul femeii prezenta răni produse prin înjunghiere la nivelul abdomenului și a gâtului.

Poliția a fost alertată de rudele soțului

Alerta a fost dată, poliției, chiar de rudele soțului sportivei care au primit un telefon de la acesta. Potrivit polițiștilor, înainte de a dispărea, bărbatul a telefonat familiei sale. În timpul convorbirii cu rudele, vizibil afectat, el a implorat iertare din partea lui Dumnezeu pentru ceea ce a făcut. Imediat, rudele s-au gândit la ceea ce este mai rău și au dat alarma la poliție.

Iar la scurt timp după acest telefon, poliția, alarmată, a descoperit cadavrul sportivei. Tom Makori, șeful poliției din districtul kenyan Elgeyo Marakwet, a declarat că ofițerii săi sunt în căutarea soțului atletei care este bănuit de crimă, după cum relatează CNN.

Despre atleta Agnes Tirop

Atleta Agnes Tirop avea 25 de ani și făcea parte din lotul de atletism al țării sale, pentru care a obținut două medalii de bronz la proba de 10.000 de metri. Acestea au fost obținute la Campionatele Mondiale de atletism din 2017 și 2019.

În luna august, Agnes Tirop a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a concurat la proba de 5.000 de metri. Din păcate, ea nu a reușit să urce pe podium, ocupând doar locul patru în clasamentul cursei.

Recent, însă, atleta din Kenya a stabilit un nou record mondial la proba de alergare pe o distanță de 10 km, pe şosea.