Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea PIERDUTĂ din Etiopia. Imagini SPECTACULOASE reflectă viaţa nealterată a comunităţilor TRIBALE din Omo Valley | GALERIE FOTO
Lumea PIERDUTĂ din Etiopia. Imagini SPECTACULOASE reflectă viaţa nealterată a comunităţilor TRIBALE din Omo Valley | GALERIE FOTO

Lumea PIERDUTĂ din Etiopia. Imagini SPECTACULOASE reflectă viaţa nealterată a comunităţilor TRIBALE din Omo Valley | GALERIE FOTO

Aceste fotografii incredibile ale unei lumi pierdute din Etiopia prezintă viaţa unora dintre cele mai retrase triburi din lume, într-una dintre cele mai spectaculoase locuri din lume: Omo Valley.

În ultimii ani, stilul de viaţă tradiţional al triburilor din Omo Valley este ameninţat de modernism. Turismul în creştere are un impact negativ asupra comunităţilor tribale şi asupra celor 200.000 de membrii ai săi, relatează Daily Mail.

Seria uimitoare de fotografii a fost realitzată de italianul Massimo Rumi care a reuşit să surprindă viaţa tradiţională într-o vreme de tranziţie. 

"La fel ca orice fotograf, nu am fost atras aici de peisaje, ci de oamenii care locuiesc în această zonă. Într-o lume în plină schimbare, am vrut să călătoresc în zonele retrase din Africa înainte ca modernismul să schimbe viaţa celor de aici", a declarat fotograful italian.

"Cea mai mare dezamăgire a mea a fost să văd cum turismul are un impact negativ asupra comportamentului lor şi, având în vedere că Etiopia a fost recent nominalizată drept destinaţia turistică a anului, această schimbare nu poate produce decât mai mult rău", a adăugat acesta.

În timpul călătoriei sale, el a surprins oamenii şi tradiţiile triburlor Hammer, Daasanach, Karo şi Mursi. Imaginile sunt spectaculoase.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.