Evenimentul Zilei > Social > Lumea muzicii în doliu. Artista a murit. Foto în articol
Lumea muzicii în doliu. Artista a murit. Foto în articol

Lumea muzicii în doliu. Artista a murit. Foto în articol

Nancy Holloway, născută Nancy Brown pe 11 decembrie 1932, Cleveland, Ohio, a murit în locuinţa sa de la Paris. A fost cântăreață de jazz, pop și soul, devenind extrem de populară în Franța anilor '60.

Cântăreaţa americană, Nancy Holloway, care s-a instalat în Franţa în 1960 şi a cunoscut succesul printre idolii muzicii yé-yé, a murit miercuri în locuinţa sa din Paris, la vârsta de 86 de ani, au anunţat apropiaţii artistei.

„Nancy Holloway a murit în această dimineaţă la locuinţa sa. Ea a părăsit scena în 2008 din cauza problemelor de sănătate”, a declarat Christophe Mouty, devenit curatorul său. Nancy Holloway, pe numele său adevărat Nancy Brown, născută pe 11 decembrie 1932 în Cleveland, a reluat în franceză succesul lui Dionne Warwick „Don’t Make Me Over”, care a devenit „T’en vas pas comme ça”.

În 1961, Nancy Holloway triumfă la ABC, unde este una dintre principalele invitate ale primului număr al emisiunii „Âge tendre et tete de bois” a lui Albert Raisner. „Nancy a lucrat cu cei mai mari artişti şi producători internaţionali de muzică jazz, precum şi cu nume mari din lumea divertismentului, precum Sammy Davis Junior, Quincy Jones şi Dizzy Gillespie”, a mai spus Christophe Mouty.

Remarcată de actorul André Pousse, ea a apărut şi pe marele ecran în producţii precum „Le Gentleman de Cocody” regizat de Christian-Jaque, „Jeux de massacre” în regia lui Alain Jessua şi „Le Cri du cormoran le soir au-dessus des jonques” de Michel Audiard.

Din 2006 până în 2008, Nancy Holloway a participat la turneul evenimentului „Age of Tender and Headshot” cu alți idoli Yéyé, cum ar fi Richard Anthony, Demis Roussos și Franck Alamo, înainte de a abandona scena din cauza problemelor de sănătate, titrează tellerreport.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: