Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea muzicală este în doliu. Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți artiști români, a încetat din viață VIDEO
Lumea muzicală este în doliu. Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți artiști români, a încetat din viață VIDEO

Lumea muzicală este în doliu. Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți artiști români, a încetat din viață VIDEO

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști români de muzică ușoară a încetat din viață, la vârsta de 78 de ani.

Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți soliști din muzică românească, a încetat din viață. În urmă cu 50 de ani, îndrăgitul artist, câștiga trofeul Cerbul de Argint, alături de Angela Similea, după ce a făcut istorie pe scena trofeului.

În ciuda vârstei înaintate, el și-a dus discret viața și a rămas aproape de marea sa iubire, muzica. Vreme îndelungată, Dorin Anastasiu a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală.

De-a lungul anilor a lansat cunoscutele melodii precum „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, sau „Într-un oraș, într-un tramvai”.

A apărut pe numeroase discuri de autor şi colective se mândreşte cu succesul albumului său „Bună seara, Iglesias!”. Între cele mai cunoscute şlagăre ale sale se numără melodia lui Jolt Kerestely „Într-un oraş, într-un tramvai”.

Scurtă biografie a lui Dorin Anastasiu

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. A numărat foarte multe participări la Festivalul muzical de la Mamaia, dar a evoluat și pe numeroase scene din întreaga lume. A luat parte la numeroase evenimente și concerte.

În 1966 a obținut premiul I la Festivalul naţional studenţesc, iar în 1967 a debutat la radio și în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a „Cerbului de aur”.

Actor de film și prezentator de emisiuni TV

Dorin Anastasiu a jucat în mai multe filme artistice de lung metraj şi a dublat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate.

A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

Dorin Anastasiu a fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu este o talentată cântăreaţă care a făcut parte din „Şcoala vedetelor”. Aceasta este stabilită de mai multă vreme în Marea Britanie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: