Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea literară este în doliu. Un important scriitor creștin a fost răpus de coronavirus
Lumea literară este în doliu. Un important scriitor creștin a fost răpus de coronavirus

Lumea literară este în doliu. Un important scriitor creștin a fost răpus de coronavirus

Scriitorul și eseistul Răzvan Codrescu a încetat din viață, luni, 13 septembrie, după o lungă suferință, la vârsta de 62 de ani.

Scriitorul era bolnav de COVID și a fost internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, pe patul căruia și-a găsit sfârșitul. El era internat de câteva zile, după ce starea sa de sănătate s-a degradat ca urmare a infecției cu coronavirus.

Patriarhia Română a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea scriitorului și publicistului Răzvan Codrescu, în cursul zilei de luni, după deces.

„Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferință, a domnului Răzvan Codrescu, poet și eseist creștin, traducător, editor, apologet și elegant mărturisitor al spiritualității ortodoxe. Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați de plecarea sa timpurie dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!”, se arată în mesajul transmis de Patriarhia Română.

Mesaj de condoleanțe pentru Răzvan Codrescu

Un mesaj de condoleanțe pentru Răzvan Codrescu, răpus de COVID, pe un pat de spital, a fost postat și pe pagina de Facebook Memorialul Închisoarea Pitești.

„În această dimineață a plecat la Domnul Răzvan Codrescu (Vasile Adolf Marian pe numele de botez). Un prieten drag și un colaborator al Editurii Manuscris, căruia îi datorăm multe din cărțile noastre. În același timp, a fost unul dintre puținii curajoși care, cu riscul carierei sale, a vorbit public despre detenția politică anticomunistă în vremuri în care puțini o făceau. Dumnezeu să îl odihnească!”, se arată pe pagina de socializare.

Despre Răzvan Codrescu

Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 în București. El a studiat la Facultatea de Litere a Universității București și a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana. Totodată, el a îndeplinit și funcția de redactor șef al revistei Lumea Credinței.

De-a lungul anilor, Răzvan Codrescu a publicat mai multe volume de poezii, printre care „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, „Acatistele Sfinților Arhangheli…”. De asemenea, publicistul a publicat și o serie de volume de eseuri și traduceri, inclusiv din Dante Alighieri, „Infernul” (2006).

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.