Evenimentul Zilei > Social > Lumea îl consumă ”de divertisment”, dar în realitate e leac pentru greață, oboseală și insomnii
Lumea îl consumă ”de divertisment”, dar în realitate e leac pentru greață, oboseală și insomnii

Lumea îl consumă ”de divertisment”, dar în realitate e leac pentru greață, oboseală și insomnii

Porumbul este unul dintre cele mai consumate alimente. Acesta are mai multe beneficiii, protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung. Află la ce te mai poate ajuta gustoasa legumă!

Cercetările au arătat că porumbul fiert îşi păstrează vitaminele şi aminoacizi într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate. Un alt motiv pentru care este bine achiziționezi porumb este ajută în curele de slăbire. Boabele acestuia au foarte puține calorii.

De ce este indicat consumi porumb?

– După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor. Acesta este un calmant natural care îți oferă energie.

– Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, oferă proteinele şi hormonii necesari unui organism sănătos și poate ține locul unei bucăți de carne.

-Porumbul te ajuta scazi în greutate.Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor.

Menține sănătatea ochiilor. Degenerescența maculară și cataracta se numără printre cele mai frecvente deficiențe de vedere din lume și cauzele majore de orbire. Infecțiile și bătrânețea sunt printre principalele cauze ale acestor boli, dar și nutriția poate juca un rol semnificativ. Aportul alimentar de antioxidanți, în special carotenoizii precum zeaxantina și luteina, poate spori sănătatea ochilor, arată studiile. Luteina și zeaxantina sunt carotenoidele predominante în porumb fiert sau crud, reprezentând aproximativ 70% din conținutul total de carotenoizi.,scrie Libertatea.

porumb, agricultura

Pe de altă parte, conservele cu porumb pot să nu fie foarte nutritive, deoarece uleiul rafinat, siropul și chipsurile pierd fibre benefice și alți nutrienți în timpul producției. De asemenea, multe produse prelucrate au un conținut ridicat de sare, zahăr sau grăsimi.

Valori nutriționale

O cană (164 de grame) de porumb fiert dulce conține:

-Calorii: 177 calorii

-Carbohidrați: 41 grame

-Proteine: 5,4 grame

-Grăsime: 2,1 grame

-Fibre: 4,6 grame

-Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR

-Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR Folat (vitamina B9): 19% din DZR

-Magneziu: 11% din DZR

-Potasiu: 10% din DZR