Evenimentul Zilei > Sport > Lumea fotbalului este în doliu. Un portar de numai 23 de ani a murit pe teren
Lumea fotbalului este în doliu. Un portar de numai 23 de ani a murit pe teren

Lumea fotbalului este în doliu. Un portar de numai 23 de ani a murit pe teren

Un portar de numai 23 de ani a murit, în urma unui incident petrecut pe teren, în acest weekend, în cadrul unui meci amical. Alexander Shishmarev, portarul echipei Krasnaya Zvezda din oraşul rusesc Sovetsk (regiunea Kaliningrad) a murit în urma unui impact puternic cu un alt jucător.

„Este o tragedie pentru noi toți”, spune Alexander Gvardis, șeful federației locale de fotbal, despre incidentul ce a avut loc pe stadionul echipei Baltika-M.

„Shishmarev a sărit după o minge şi s-a lovit de un jucător de la Baltika, apoi a căzut. Din primele date, şi-a înghitit limba, s-ar fi sufocat. În mod clar, nu a fost din cauza unei lovituri la cap. Ambulanţa a ajuns la stadion după 15-25 de minute de la apel”, a mai precizat Gvardis, anunță presa din Rusia.

Oamenii din fotbal au promis ajutor pentru familia lui Shishmarev

Sergey Kandalov, şeful serviciului de presă al echipei gazdă, Baltika-M, a declarat şi el: „Alexander a fost lovit în zona gâtului de către adversarul cu care s-a ciocnit în viteză. Medicii noştri, unii dintre cei mai buni din regiune, erau prezenţi la meci, scrie Capital.ro.

Ei au intrat imediat pe teren, însă n-au mai putut face nimic. Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l ajute timp de o oră, însă, din păcate, a murit în ambulanţă.”

Oamenii implicaţi în fotbalul din regiune au promis că vor ajuta, inclusiv financiar, familia lui Alexander Shishmarev.

Echipa naţională de fotbal a Rusiei a trimis un mesaj de condoleanţe pe Twitter, după vestea morţii tânărului portar.

Fotbaliști care au murit pe terenul de joc

Tot în această lună, august, fostul fotbalist Franck Berrier a trecut în neființă. Acesta a murit joi, 12 august, la vârsta de 37, după ce a suferit un stoc cardiac. Înaintea tragicului eveniment.
Franck Berrier s-a retras din activitatea de fotbalist în ianuarie 2019 și era antrenor secund la KV Oostende, pentru care fostul mijlocaș francez a evoluat între 2013 și 2018.

Marc Vivien Foe, Miklos Feher, Antonio Puerta sunt doar câțiva dintre fotbaliștii internaționali care au murit pe terenul de joc.

Mai mulți fotbaliști români au murit pe teren în ultimii ani. Putem enumera aici pe rapidistul Stefan Vrăbioru, dinamovistul Cătălin Hâldan sau pe portarul echipei Universitatea Craiova, Cristian Neamțu.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: