Evenimentul Zilei > Monden > Lumea filmului, în doliu! O actriță foarte populară a murit la numai 26 de ani
Lumea filmului, în doliu! O actriță foarte populară a murit la numai 26 de ani

Lumea filmului, în doliu! O actriță foarte populară a murit la numai 26 de ani

O actriță cunoscută pentru rolul jucat în popularul serialul „Brookside”, difuzat de canalul britanic Channel 4, a murit la numai 26 de ani. Dispariția ei a întristat lumea artei din Marea Britanie, dar și publicul larg, milioane de englezi apreciind căldura și umanitatea ei.

Anna Norbury era unul dintre starurile serialului „Brookside”, foarte popular în Marea Britanie în deceniul 9. Ea suferea de sindromul Down, însă în ciuda acestei afecțiuni grave, a jucat rolul lui Alice Farnham în popularul serial tip soap opera, din 1994 până în 1997. Întreaga ei carieră, începută încă din fragedă copilărie, Anna a luptat pentru conștientizarea drepturilor persoanelor care suferă de sindromul Down și pentru drepturi egale ale celor afectați de boală.

Cauza morții, survenite pe data de 7 septembrie, nu a fost dezvăluită de familie. În schimb mama Annei, Maria, a publicat un anunț emoționant în cotidianul The Telegraph, în care spune: „Ea va rămâne mereu în amintirea noastră pentru căldura, înțelepciunea, precizia și simțul dreptății, dar mai presus de orice pentru umanitatea ei frumoasă și inocentă. Poate că Anna s-a născut cu nevoi speciale, însă și ea era specială și unică în a fi ea însăși, atât încât ne-a făcut să avem nevoie de ea. Zâmbetul ei a aruncat o lumină radiantă asupra lumii oricui a avut norocul să o întâlnească”.

La rândul său, fostul ei coleg de platou Michael Starke a scris un mesaj pe Twitter: „Astăzi ne luăm rămas bun de la Anna Norbury. Ea a fost copilul Alice Farnham în ’Brookside’. Anna a fost unul dintre cei mai prețuiți și frumoși membri tineri ai echipei. Îi doresc forță și iubire minunatei ei familii. Ea lumina întregul platou când era bebelușul Alice. Avea un suflet frumos”.

Pe lângă rolul care i-a adus celebritatea, actrița iubită de oameni din toate categoriile sociale a mai jucat și în documentarul „Home Free” produs de Channel 4, unde apare alături de iubitul ei Joe. Documentarul are în centru un grup de tineri cu dizabilități, care pleacă de acasă pentru prima oară și se mută pe cont propriu, în căutarea unei vieți independente, informează Dailymail.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.