Unul dintre oamenii din PNL apropiați de Ludovic Orban și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice, Tănase Stamule, a declarat că manele sunt parte a României de astăzi. Acesta îi acuză pe cei care s-au plâns de prezența manelistului Dan Bursuc la Gala Premiilor Gopo că sunt ipocriți. Dtamule crede că datorită intepretului de manele au reintrat în atenție unele personaje.
Gala Premiilor Gopo, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei românești, a surprins majoritatea lumii artistice, dar și a pasionaților de filme. Aceștia au fost surprinși să observe prezența pe scenă a manelistului Dan Bursuc. Prezența acestuia a stârnit ample nemulțumiri în rândul internauților.
Tănase Stamule, unul dintre apropiații lui Ludovic Orban și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice, a declarat că, în spiritul toleranței, acesta nu se simte deranjat de faptul că Dan Bursuc s-a aflat pe scena pe care s-a desfășurat un eveniment cultural. De asemenea, acesta a adăugat că manelele sunt parte a culturii românești.
Redăm postarea integrală a lui Tănase Stamule:
„Una dintre valorile liberale de la care eu nu mă voi abate niciodată este toleranța. Îmi place diversitatea și cred că evoluția individuală și socială ține în mare măsură de împrumuturi și schimburi culturale.
Am văzut și eu ieri cu ochii dați peste cap cum elita prezentă în sala Teatrului Național din București își dădea, la propriu, capul peste ochi în timpul recitalului formației Kana Jambe din cadrul festivalului Gopo. Să fie oare ipocrizie sau să fie lipsă de toleranță? Pentru că nu cred că a dispărut brusc din România acea poftă de chef specifică poporului nostru care spune că cel puțin 6 milioane de români dansează sau au dansat măcar 1 dată în viață pe manele, fie la un chef, fie cu căștile pe urechi. Nu cred că vreun om realmente inteligent s-a simțit deranjat de moment, pentru că un om inteligent știe că arta e diversă iar cultura și mai și.
Și, ca să supăr și mai multă lume cu acest status, cine ar mai fi vorbit despre festivalul Gopo dacă o trupă de rromi nu ar fi cântat manele? Cine și-ar mai fi ridicat ochii la elitele prea prețioase dacă o trupă de rromi nu ar fi readus pe buzele tuturor numele lor?
Cei care se autointitulează elite și se consideră prea prețioși pentru acest gen muzical, să se gândească la un singur lucru: o trupă de rromi i-a adus din nou în atenția publicului.
Iar preocuparea elitelor din politică ar trebui să fie mai degrabă cum să ajungă la cât mai mulți cetățeni, nu cum să se separe de ce e uman.
Dacă manelele sunt subcultură, atunci suntem o țară de subculți, pentru că manele fac parte din România de azi.
În loc să ne isterizăm pe lucruri firești, hai să rezolvăm adevăratele problemele ale României!
În încheiere: hai Bursuce, mai bagă o fisă!”, a scris Tănase Stamule pe pagina de Facebook.