Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban se gândește să propună un jurnalist din Craiova pentru șefia interimară a TVR
Ludovic Orban se gândește să propună un jurnalist din Craiova pentru șefia interimară a TVR

Ludovic Orban se gândește să propună un jurnalist din Craiova pentru șefia interimară a TVR

Președintele PNL se gândește să propună pentru funcția de director general interimar al TVR un jurnalist de la TVR Craiova. Ramona Săseanu.

Ludovic Orban nu a găsit încă un candidat cu greutate pentru funcția de director general al TVR. Șeful liberalilor are de câteva luni o listă de nume pentru această funcție, listă care se schimbă în funcție de context și de negocierile politice cu liderii coaliției majoritare.

Pe lista lui Orban figurează și un nume cunoscut din TVR: Titi Dincă

La ora asta, lista de candidați din buzunarul lui Ludovic Orban pentru funcția de director general interimar al TVR conține mai multe nume. Printre ele, alături de Ramona Săseanu mai figurează Titi Dincă, jurnalist în TVR din anul 1990.  Acesta  a ocupat funcția de Director de Programe al TVR între anii 2003-2013 și funcția de producător general în 2015 la propunerea lui Stelian Tănase, fost Președinte Director General al Televiziunii Naționale.

Pe lista lui Orban mai figurează și Alexandru Doru Spătaru, fost cameraman al TVR încă din anii 1980. Monica Ghiurco, realizator TVR a fost pe lista scurtă a președintelui PNL, dar a fost scoasă din cauza opoziției la adresa ei exprimată de liderii UDMR.

Orban le cere acordul liderilor UDMR asupra numelui propus de el pentru șefia TVR

Președinția Consiliului de Administrație al TVR a revenit UDMR, după negocierile politice dintre liderii coaliției majoritare. Din acest motiv Ludovic Orban le prezintă liderilor UDMR nominalizările sale pentru funcția de director general al TVR, funcție care a revenit PNL.

Potrivit surselor din PNL, strategia lui Ludovic Orban este să o  propună pe Ramona Săseanu doar ca director interimar la TVR, aceasta urmând să ocupe funcția până când președintele PNL va alege persoana care să fie avansată ca director general plin.

Directorul general plin al TVR va fi oficializat în luna iunie

Lideri ai PNL ne-au spus că oficializarea viitorului șef plin al TVR va avea loc în luna iunie, înainte de finalizarea sesiunii parlamentare. Conform legii 41/1994 privind organizarea și funcționarea TVR și RRA, mandatul șefilor interimari este de maxim 6 luni de la demiterea conducerilor celor două instituții.

Unii lideri liberali ne-au spus că se așteaptă ca Ludovic Orban să prezinte luni, 10 mai, în ședința Biroului Executiv al PNL, nominalizarea candidatului pentru interimatul funcției de director general al TVR. Cel mai probabil,  Ramona Săseanu. Alți lideri ai PNL ne-au declarat că dacă Orban nu este decis încă asupra candidatului care să preia interimar șefia TVR, atunci se amână subiectul pentru următoarea săptămână.

Propunerea lui Orban pentru șefia interimară a TVR este și lider sindical

Ramona Săseanu este jurnalist la TVR Craiova din 2001. În prezent, realizează și moderează o emisiune pe probleme medicale. Săseanu este și vicepreședinte al celui mai mare sindicat din TVR, Spus TV. Ea i-a fost propusă lui Ludovic Orban de lideri liberali din Oltenia.

Marți, 11 mai, plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului va dezbate și va vota respingerea Rapoartelor de activitate ale TVR și Radio de stat (RRA), vot care va oficializa demiterile actuale ale celor două instituții media. Totodată, plenul reunit al Parlamentului va vota marți și pe cei patru noi membrii ai CNA care au fost validați de comisiile parlamentare reunite de cultură, artă și mass-media.

Conform surselor politice, peste două săptămâni ar urma să se convoace din nou un plen comun al Parlamentului care să voteze directorii generali interimari ai TVR și RRA. Respectiv candidații propuși de PNL, pentru TVR și de USR-PLUS, pentru RRA.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: