Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban militează pentru un nou Guvern: În ceasul al 12-lea, avem nevoie…
Ludovic Orban militează pentru un nou Guvern: În ceasul al 12-lea, avem nevoie…

Ludovic Orban militează pentru un nou Guvern: În ceasul al 12-lea, avem nevoie…

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, marți, despre necesitatea instaurării unui nou Guvern la putere, în contextul unor eșecuri cu privire la aprobarea structurii programelor și semnarea acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România pentru perioada 2021-2027 astfel încât „să devină accesibili cât mai repede pentru români banii europeni din cadrul exercițiului financiar”.

Ludovic Orban vrea un nou Guvern la conducerea României

„În ceasul al 12-lea, avem nevoie de un Guvern cu deplină capacitate de exercițiu, de un guvern mobilizat, care să pregătească tot planul de implementare al Planului Național de (n.r. Redresare și Reziliență), care va pune la dispoziția românilor resurse importante care pot fi folosite pentru creșterea calității vieții.

Suntem, de asemenea, în fața negocierilor acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România, cu privire la bugetul Uniunii Europene 2021-2027. Nici aici nu am făcut pași hotărâți, încă nu am ajuns la o formă care să permită cu adevărat aprobarea structurii programelor și semnarea acordului de parteneriat astfel încât să devina accesibili cât mai repede pentru România toți banii europeni din cadrul exercițiului financiar al Uniunii Europene în 2021-2027.

Avem reforme importante de făcut în toate domeniile de activitate: în Educație, Justiție, în Finanțe, digitalizarea ANAF-ului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, marți, potrivit antena3.

Președintele PNL, „cel mai mare susţinător” al moțiunii de cenzură

Președintele PNL a mai fost acuzat, recent, de contra-candidatul său la șefia PNL că este „cel mai mare susţinător” al moțiunii de cenzură îndreptate împotriva Guvernului Florin Cîțu.

„Domnul Orban se pare că este cel mai mare susţinător al acestei moţiuni şi al celor de la USR. Ideea este următoarea: nu voi lăsa România fără Guvern. Orice variantă în care pleacă Florin Cîţu înseamnă că lăsăm România fără Guvern şi, după aceea, nu este nicio garanţie cât va dura o negociere.

În acest moment, gândiţi-vă, şi o zi dacă nu am avea Guvern… Trebuie să adoptăm, în fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarnă, suntem în plină pandemie, poate este nevoie să alocăm resurse. Astăzi, am dat o hotărâre de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamităţi şi toată România a fost afectată de calamităţi şi aşa mai departe”, a spus Florin Cîțu, care a mai precizat că oricine își dorește ca actualul Executiv sa cadă se gândește doar la propriul interes.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: