Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban își pregătește ieșirea din PNL. O nouă forță politică va fi lansată în câteva săptămâni
Ludovic Orban își pregătește ieșirea din PNL. O nouă forță politică va fi lansată în câteva săptămâni

Ludovic Orban își pregătește ieșirea din PNL. O nouă forță politică va fi lansată în câteva săptămâni

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, ar putea să lanseze o nouă formațiune politică în câteva săptămâni. Fostul lider liberal a făcut acest anunț în condițiile în care mai mulți membri ai conducerii au cerut excluderea sa din partid.

Anunțul cu privire la înființarea unei alte forțe politice a fost făcut chiar de Ludovic Orban, care a precizat că decizia sa finală va depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele zile în PNL. El a precizat că în condițiile în care PNL va alege să intre la guvernare alături de PSD, atunci va pleca. Ludovic Orban a precizat că viitoarea sa formațiune se va numi Forța Națională Liberală.

„Este posibil să construiesc o nouă forţă politică, Forţa liberală, Forţa naţională…numele e mai puţin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru. Le cer colegilor mei să se trezească din starea asta de tulburare, de ruperea asta totală de realitate, sigur, şansele sunt mici”, a spus Orban, precizând că decizia va fi luată în câteva săptămâni”, a precizat Ludovic Orban.

Mai mulți membri din conducerea PNL au solicitat, în ședința Biroului Permanent Național al PNL ca Ludovic Orban și apropiații săi să fie excluși din partid. Printre cei care au solicitat acest lucru s-ar fi aflat Gigel Știrbu, Emil Boc și Gheorghe Flutur. Propunerea va fi votată într-o nouă ședință de BPN. Pe lângă Ludovic Orban au mai fost propuși spre excludere și alți parlamentari apropiați ai acestuia.

Orban a confirmat că se dorește excluderea sa

Ludovic Orban a confirmat discuțiile cu privire la excluderea sa din ședința BPN, iar în acest context a vorbit despre înființarea unui alt partid.

„Au fost vreo doi care au cerut… Asta e marea soluție pe care au găsit-o, să-l dăm afară pe Orban. Dar că ai dus țara în criză, că ai lăsat populația aproape lipsită de apărare în fața valului 4 al pandemiei, că reacțiile la fenomenele economice extrem de grave care se petrec este întârziată și lipsită complet de eficacitate în intervențiile respective, asta contează mai puțin”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL a subliniat că o decizie cu privire la plecarea sa din partid va depinde de ce se va petrece cu viitoarea guvernare.

„Eu mi-am petrecut 31 de ani în mișcarea liberală. Eu nu sunt omul care să plec așa că mi s-a năzărit mie. Problema e că nu mai pot să fiu părtaș cu ceea ce se întâmplă și cu deciziile acestei conduceri a PNL care este complet ruptă de realitate și care nu înțelege nevoile societății românești. Decizia de a părăsi grupul este o formă de atrage un semnal de alarmă în ceasul al 12-lea că lucrurile se îndreaptă într-o direcție profund greșită”, a mai spus fostul președinte al PNL.

Președintele PNL, Florin Cîțu a precizat că o decizie cu privire la gruparea disidentă din jurul lui Ludovic Orban va fi luată de conducerea partidului în ședința BPN de marți. El a făcut apel la aceștia să-și reconsidere poziția și să revină în PNL.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.