Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban încurcă toate calculele dintre PNL și PSD. Critici dure pentru Klaus Iohannis
Ludovic Orban încurcă toate calculele dintre PNL și PSD. Critici dure pentru Klaus Iohannis

Ludovic Orban încurcă toate calculele dintre PNL și PSD. Critici dure pentru Klaus Iohannis

Ludovic Orban a transmis că susținătorii săi din PNL nu sunt de acord cu intenția lui Florin Cîțu a de forma noul guvern cu PSD și a indicat că președintele României, Klaus Iohannis, este unul dintre marii vinovați pentru criza politică din România.

Ludovic Orban respinge colaborarea cu PSD

Amintim că Ludovic Orban, fost președinte al PNL, și-a prezentat demisia din grupul parlamentar al liberalilor după „decizia lui Iohannis de a a-l impune pe Ciucă la înţelegerea cu PSD″, despre care a spus că „reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care l-au votat pe Iohannis şi PNL″.

„Împreună cu toți colegii parlamentari, noi nu vom sprijini decât nu guvern de centru dreapta. Nu vom sprijini decât un guvern care să aibă la baza programul nostru. ”Dezvoltăm România”.

Nu vom sprijini decât un guvern care să susțină dezvoltarea capitalului românesc, relansarea investițiilor, creșterea calității serviciilor furnizate de instituții. Respingem categoric orice fel de speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD, spunând că nu mai există majoritate.

De la Congresul PNL până azi nu am fost sunat de niciun lider din conducerea PNL. Eu fac politică de 30 ani, dar e absolut penibil ce s-a întâmplat aseară (n.r. – Ludovic Orban s-a referit la declarațiile lui Florin Cîțu despre flexibilizarea negocierilor pentru formarea noului guvern).

Orban l-a atacat extrem de dur pe Iohannis

foto: arhiva EVZ

Să nu propui un prim-ministru, să spui că va decide Klaus Iohannis… Asta se întâmplă pentru că nu se mai ține cont de forurile statutare ale PNL. Singurul for statutar este președintele României, care dă ordin slugilor din PNL.

Noi cum ne putem așeza la masa negocierilor, când nu știm cine este premierul? Ne putem trezi că Iohannis îl propune din nou pe Cîțu, sau pe Rareș Bogdan sau cine știe ce creatură…

(n.r. – a criticat iarăși desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier) Un partid liberal nu poate susține un militar. Un militar este obișnuit să se facă ascultat prin ordine.

(n.r. – a comentat posibilitatea ieșirii din PNL pe fondul negocierilor dintre Cîțu și PSD) Eu nu am determinat asta decât pe baza de argumente. Am spus că nu voi reveni în grupul parlamentar al PNL decât în anumite condiții. Fiecare parlamentar ia decizia individual.

Mai mulți liberali pot părăsi PNL

Toți parlamentarii care au semnat susținerea mea au fost abordați și li s-a promis marea cu sarea. Să vorbească ei… (n.r. – a comentat scenariul demiterii președintelui Iohannis) Este nevoie de o treime dintre parlamentari.

La ora asta nu există această treime. Nu sunt de acord că un demers atât de serios cum este demiterea președintelui României să fie apanajul unui singur partid.

Eu sunt omul care nu se hazardează până nu există șanse clare pentru un asemenea demers foarte serios. La ora asta, Iohannis face mult rău României, dar asta nu înseamnă că pot să mă asociez unui demers care nu are nicio șansă să se materializeze în Parlament, ci are rolul de a strânge capital politic.

(n.r. – s-a referit la posibilitatea de a fi exclus din PNL ca urmare a criticilor adresate conducerii formațiunii) Eu sunt amenințat cu excluderea din PNL pentru că vreau binele partidului și vreau refacerea coaliției.

Pe mine, nu mă poate exclude din PNL pentru că eu am PNL în minte și în suflet. Oriunde voi fi, voi fi liberal. Ar fi culmea să mă dea afară pe mine Boc, Flutur, Rareș Bogdan și așa mai departe″, a declarat Ludovic Orban

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: