Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban îi dă cu tifla lui Florin Cîțu. Fostul lider al PNL i-a distrus toate planurile „urmașului” său
Ludovic Orban îi dă cu tifla lui Florin Cîțu. Fostul lider al PNL i-a distrus toate planurile „urmașului” său

Ludovic Orban îi dă cu tifla lui Florin Cîțu. Fostul lider al PNL i-a distrus toate planurile „urmașului” său

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îi sfidează pe colegii săi de partid, cu Florin Cîțu în frunte, care intenționează să-l excludă.

Ludovic Orban a reacționat după ce Florin Cîțu a declarat că va fi pus în discuție la viitoarea ședință a Biroului Executiv Național al PNL și, eventual sancționat. Orban a precizat că se va prezenta vineri la ședința Biroului Executiv și va cere demisia actualei conduceri, dar și oprirea negocierilor cu PSD. El a precizat că o decizie privind o eventuală excludere a sa nu poate fi adoptată în Birou, ci în Consiliul Național, organism care numără în jur de 1.000 de membri.

„La finalul şedinţei de Birou Politic Naţional (de luni – n.r.), am dat declaraţii presei. (…) După declaraţiile mele, probabil înfierbântaţi şi supăraţi că le-am stricat ploile şi că i-am că criticat sever pentru gravă trădare şi această formă de prostituţie politică, pentru că altfel nu o pot caracteriza, au trimis la ora 23,36, o convocare pentru Biroul Executiv, să mă prezint obligatoriu, pentru că vor discuta, în baza articolului 32, declaraţiile mele la adresa PNL.

A fost o decizie luată de grupul din jurul lui Cîţu – Alina Gorghiu, Lucian Bode, Rareş Bogdan, care au luat decizia să convoace, vineri, Birou Executiv, ca să mă dea afară pe mine. Acum ei ştiu foarte bine că, pentru a mă da afară, un fost preşedinte al partidului, nu mă dau afară cu BEx-ul lor, echipa demolatoare, ci e nevoie de decizia Consiliului Naţional, ceea ce înseamnă minim 1.000 de liberali pe care trebuie să îi convingi să îl dai afară pe Orban. O să mă duc la reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat fostul lider PNL, miercuri, la Realitatea TV.

Ludovic Orban pregătește un nou partid

Ludovic Orban a precizat că va rămâne în PNL cât timp va mai exista o șansă ca partidul să nu finalizeze colaborarea cu PSD.

„Dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident nu mai am ce să caut cu ei, dar încă mai am speranţa că nu se va face alianţa cu PSD”, a precizat fostul președinte liberal.

În opinia sa, este nevoie de o construcţie politică de centru-dreapta şi de dreapta care să-i reprezinte pe alegătorii care cred în valorile liberale, creştin-democrate, conservatoare. Dacă înțelegerea cu PSD se va concretiza, Ludovic Orban a precizat că-și va prezenta noua construcţie politică.

„În momentul în care PNL a bătut palma cu PSD, nu mai există reprezentare politică de dreapta. (…) Părerea mea e că Florin Cîţu nu îşi doreşte ca aceste negocieri să reuşească şi că nu toţi cei din PSD vor neapărat să facă Guvern cu PNL. Mulţi care îşi doresc accesul la resurse, un astfel de Guvern este în beneficiul numai al celor care aşteaptă distribuirea preferenţială de resurse de la buget”, a adăugat fostul preşedinte al liberalilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.