Ludovic Orban: "E regretabil că PDL a ajuns să facă casă bună cu Gigi Becali"

Ludovic Orban: "E regretabil că PDL a ajuns să facă casă bună cu Gigi Becali"

Preşedintele PNL Bucureşti susţine că majoritatea formată de PDL şi PNG în Consiliul General al Municipiului Bucureşti arată că democrat-liberalii sunt disperaţi să-şi salveze interesele şi oamenii din Primărie şi să blocheze orice proiect favorabil Bucureştiului. Reacţia sa vine după ce, Adriean Videanu şi Gigi Becali au declarat că aseară s-au înţeles pentru formarea unei majorităţi la Consiliul General al Capitalei, iar fiecare partid va propune câte un viceprimar. "Disperarea PDL împinge la greşeli grave. Este regretabil că PDL a ajuns să facă casă bună cu Gigi Becali.

Prin această atitudine, democrat-liberalii arată că sunt disperaţi şi că se descalifică, în loc să facă negocieri practic cu noul primar general, vor să impună un dictat şi să se agaţe cu ghearele de fief-urile din Primărie, pe care le au în folos", a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax

El a menţionat că cei opt consilieri generali ai PNL vor susţine toate proiectele din programul său, dar şi "orice proiect al primarului general care are ca efect creşterea calităţii vieţii şi dezvoltarea economică a Capitalei".

Astfel el a subliniat că democrat-liberalii ar face orice pentru a-şi salva interesele şi oamenii din Primăria Generală a Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Democrat-liberalii ar fi în stare pentru a-şi apăra şi salva interesele de la Primăria Generală şi oamenii să facă majoritate şi cu PNG şi cu PRM această majoritate este o majoritate pentru blocarea oricărui proiect favorabil pentru Bucureşti şi oricărui proiect al primarului general, o majoritate care permite numirea oricărui viceprimar, menţinerea oamenilor PDL-ului în funcţiune şi o majoritate pentru împiedicarea placării PDL-iştilor care conduc structurile Primăriei şi structurile subordonate Primăriei Generale", a subliniat Orban.

Gigi Becali: "PD-L şi PNG s-au înţeles"

Preşedintele PNG, Gigi Becali, a precizat astăzi că s-a înţeles azi-noapte cu Adriean Videanu, prim vicepreşedintele PD-L, şi vor avea majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Astfel, cele două partide vor propune fiecare câte un viceprimar, PD-L îl va propune pe Răzvan Murgeanu, iar PNG pe Robert Ionescu. Partidul lui Gigi Becali este cel care decide majoritatea în Consiliul General. Nici PD-L, cu cei 24 de consilieri ai săi, nici PSD şi PNL, care au împreună 24 de mandate, nu pot constitui majoritatea de 28 de membri.

"Am făcut o înţelegere cu PDL să facem majoritatea în Consiliu. Noi trebuie să facem o coaliţie de dreapta, pentru ca să se conducă Capitala pe principii de dreapta. În plus, avantajul nostru este că o să avem un viceprimar", a afirmat Becali.

Această variantă nu îl avantajează pe primarul general Sorin Oprescu care va avea astfel un consiliu ostil.

Deocamdată, Oprescu poate conta pe cei 16 consilieri ai PSD şi pe cei opt ai PNL. PRM nu are decât trei mandate, insuficiente, însă, pentru a asigura majoritatea.

După primul tur, preşedintele PNG, Gigi Becali, declara că nu se va alia în niciun caz cu stânga. În schimb, liderul PRM Vadim Tudor a anunţat că partidul său va negocia şi că este interesat să obţină conducerea a două direcţii din Primăria Capitalei.

PRM nu dă un gir în alb niciunui partid

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că PRM nu dă un gir în alb niciunei formaţiuni politice din CGMB fără a cântări foarte bine asupra consecinţelor unei asemenea alianţe.

"Mi se pare hazardat să declarăm acum că vom susţine necondiţionat o altă formaţiune politică", a afirmat el, citat de Mediafax.

"Pentru a lua o hotărâre e normal ca celelalte formaţiuni politice care compun CGMB să ne convingă asupra faptului că acţiunile lor sunt benefice bucureştenilor", a menţionat Bolcaş.

Deputatul PRM a adăugat că politica de alianţe a partidului este decisă de Biroul Permanent, de organele de conducere ale partidului, care vor analiza "situaţia complexă" care s-a creat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

CITIŢI ŞI "Blaga nu vrea să fie viceprimarul lui Oprescu"!

Oprescu: „Nu plec să mă fac preşedinte“

PSD a învins PDL în al doilea tur de scrutin

Iliescu despre Băsescu: „Îl bag în mă-sa!“

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:05