Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, despre propunerea de înlocuire a lui Tudorel Toader la șefia Ministerului de Justiție: „Este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su”
Ludovic Orban, despre propunerea de înlocuire a lui Tudorel Toader la șefia Ministerului de Justiție: „Este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su”

Ludovic Orban, despre propunerea de înlocuire a lui Tudorel Toader la șefia Ministerului de Justiție: „Este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, la Craiova, că deputatul PSD Eugen Nicolicea va ajunge ministru al Justiţiei „când o face plopul pere şi răchita micşunele”, potrivit Agerpres.

„PSD s-a mai făcut o dată de râs cu propunerile pentru această remaniere, iar a-l schimba pe Tudorel Toader cu Nicolicea este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su. E clar că Dragnea a ajuns la un asemenea nivel de disperare ca să scape de puşcărie încât şi-a găsit singurul inconştient care este dispus să iniţieze ordonanţa privind aministia şi graţierea. Dar vreau să îi liniştesc pe români şi să le spun că era vorba aia cu ‘când o face plopul mere sau pere şi răchita micşunele”: o să ajungă Nicolicea ministrul Justiţiei când o face plopul mere şi răchita micşunele”, a opinat Orban într-o conferinţă de presă.

Tot joi, președintele Klaus Iohannis a declarat și el, pe aceeași temă a remanierii propusă de Guvernul Dăncilă, că „prima mea impresie este că această remaniere se face ca lucrurile să meargă mai prost. Este inadmisibil”. Președintele a spus la Palatul Cotroceni că va evalua propunerile și va da un răspuns la începutul săptămânii viitoare.

„În condițiile în care am convocat un referendum, PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur”, a adăugat Iohannis.

Declarațiile președintelui vin la o zi după ce premierul Viorica Dăncilă i-a transmis propunerile de revocare din funcții a miniștrilor Tudorel Toader (Justiție), Rovana Plumb (Fonduri Europene) și Natalia Intotero (Românii de pretutindeni) și numire în locul acestora a lui Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu. Deciziile de remaniere au fost luate în urma unui vot în Comitetul Executiv al PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: