Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban demască PSD. Premierul nu a avut nicio reținere: „Nu s-a vrut!”
Ludovic Orban demască PSD. Premierul nu a avut nicio reținere: „Nu s-a vrut!”

Ludovic Orban demască PSD. Premierul nu a avut nicio reținere: „Nu s-a vrut!”

Premierul României Ludovic Orban a vorbit despre modul în care PSD a încercat să stopeze dezvoltarea în Moldova și Oltenia.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Iași, că în regiuni precum Moldova sau Oltenia nu s-au făcut investiţii pentru că PSD nu a vrut. Acesta consideră că social-democrații au ţinut în mod deliberat să nu dezvolte aceste zone.

Primul ministru a spus, la o dezbatere electorală susținută în judeţul Iaşi, că „principala problemă a Moldovei este conectivitatea, faptul că trebuie să fie conectată la toate reţele europene de transport. Pentru ca investiţiile să treacă munţii este nevoie de această conectivitate care a întârziat prea mult”.

Totodată, el a promis realizarea a trei mari investiţii de infrastructură rutieră, respectiv Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, despre care spune că ”se va realiza” şi că este finanţabilă din fonduri europene, autostrada A 7 care ar urma să facă legătura între Ploieşti şi Siret şi Autostrada Bacău  – Braşov.

Ludovic Orban a afirmat că pentru autostrada A 7 au fost semnate contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru cele şapte tronsoane cel puţin patru să fie finanţate din fonduri europene, pe facilitatea de rezilienţă şi recuperare, adăugând:

„Mai comentează unii că-s termene lungi. Nu o să accept din partea celor care au semnat contractele să se lungească cu termenele pe care le-au gândit (…) Sunt proiecte importante şi nu am nici cea mai mică emoţie că vor fi realizate în cel mai scurt timp posibil”.

Șeful Executivului a declarat că PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Moldova și Oltenia.

„Nu s-a construit că nu s-a vrut. PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Moldova, PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Oltenia, ei în mod deliberat au ţinut oamenii departe de investiţii, special i-au ţinut în sărăcie şi în dependenţă, pentru a avea garanţia că pot să-i prostească în continuare  şi că pot să le obţină votul prin mijloacele cu care sunt ei obişnuiţi să obţină voturi: prin corupţie, intimidare, prin pomeni date din patru în patru ani, nu în perioada respectivă. Or acest tip de  a face politică trebuie să înceteze în România. Noi avem nevoie de oameni puternici, de oameni pregătiţi, oameni să stea pe propriile picioare, de oameni care să fie capabili să facă faţă în competiţiile internaţionale”, a mai spus preşedintele PNL, conform B1.