Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban îl somează pe Florin Cîțu să-și ceară scuze și îl face mincinos: Nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal
Ludovic Orban îl somează pe Florin Cîțu să-și ceară scuze și îl face mincinos: Nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal

Ludovic Orban îl somează pe Florin Cîțu să-și ceară scuze și îl face mincinos: Nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal

Ludovic Orban a reacţionat după conferinţa de presă a lui Florin Cîţu, spunând că premierul nu şi-a cerut scuze faţă de români.

Ludovic Orban îl somează pe Florin Cîțu să-și ceară scuze în fața românilor pentru că a ținut ascuns episodul întunecat din viaţa lui  când a fost prins sub influența alcoolului volan în Statele Unite.

Președintele PNL solicită scuze și faţă de el, deoarece l-a susținut pe Florin Cîțu pentru cele mai importante funcţii în stat, reproşându-i că premierul nu i-a mărturisit tot trecutul lui.

Orban: Nu a avut curaj şi onestitate

Ludovic Orban: „Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui.
Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat”, a scris fostul premier Ludovic Orban pe social media.

Florin Cîțu susţine că Ludovic Orban ar fi văzut documentul cu condamnarea din SUA

Florin Cîţu: ”Nu am adus în discuţie acest eveniment în ceea ce îl priveşte pe domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie şi spunând că o are, deci presupun că avea această informație”, a declarat premierul.

Mai mult, Florin Cîțu a povestit sâmbătă, în conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua unui coleg  şi a băut câteva sticle cu bere, dar nu-şi amintește câte. În urma incidentului, a povestit Cîţu, a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile pe care le avea faţă de avocat şi de statul american.

Mai mult, premierul Cîţu a recunoscut că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest incident din viaţa sa, însă susține că Ludovic Orban știa despre acea situaţie „nefericită” pentru că deţinea „hârtia” cu toate detaliile. Cîțu a adăugat că nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: