Evenimentul Zilei > Social > Lucruri neștiute despre unul dintre cele mai vizitate orașe din România, Brașov. Aici vrăjitoarele au fost arse pe rug
Lucruri neștiute despre unul dintre cele mai vizitate orașe din România, Brașov. Aici vrăjitoarele au fost arse pe rug

Lucruri neștiute despre unul dintre cele mai vizitate orașe din România, Brașov. Aici vrăjitoarele au fost arse pe rug

Se spune că orașul Brașov este cel mai frumos și vizitat din România. Din ce în ce mai mulți turiști au pe lista de vacanță acest oraș. Atracția turistică ascunde o serie de secrete necunoscute pentru vizitatori. Legendele spun că femeile erau umilite și băute în Piața Sfatului, iar în tunelurile secrete se află o comoară.

La ora actuală, Brasovul este cel mai vizitat oraș turistic iarna, dar și vara. Oamenii revin în fiecare an pentru a afla secretele din spatele orașului minune.

Tâmpa ar fi spinarea unui dragon

O legendă spune muntele Tâmpa ar fi fost spinarea unui dragon care se odihnește de mii de ani. O logica în aceasta legendă a fost găsită de turiștii care au privit spre munte din Piața Sfatului.

Stâlpul infamiei special pentru femei

În Piața Sfatului se află Stâlpul infamiei . Femeile foarte frumoase erau considerate un mare pericol de către bărbații lor. Aceștia trimiteau femeile în Piața Sfatului unde erau umilite, li se tăia părul, erau bătute cu pietre și acestea erau considerate o rușine pentru toți bărbații. Alte persoane care ajungeau la Stâlpul Infamiei erau doamnele care intrau în trio-uri amoroase.

Legenda spune că la Stâlpul Infamiei a fost adusă şi o săsoaică frumoasă de care Vlad Ţepeş era îndrăgostit până peste cap. Invidia celorlalte femei a ieșit la iveală și frumoasa domnișoară a fost dusă în Piața Sfatului pentru a primi o lecție. Domnitorul a reușit o scape cu greu din infernul la care fusese supusă, ba chiar și-a dorit ca după ardă orașul Brașov, drept răzbunare.

O sumedenie de tuneluri secrete

Se spune există pasaje secrete care duc la Biserica Neagră sau în Piața Sfatului. S-a auzit în aceste tuneluri se ascund o parte din bogățiile orașului, în prezent, se văd câteva guri de tunel, care au fost închise în timp.

Biserica Neagră este atracția principală a orașului

Biserica Neagră este cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol, aceasta are o istorie de peste 780 de ani. Această capodoperă este plină de legende. Pe acoperișul ei se află și o statuie a unui copil care se apleacă peste margine. Basmele spun aici a existat un meșter invidios pe ucenicul lui, iar acesta într-un moment de nervi l-a împins de pe acoperiș. O altă legendă spune fiul unui negustor a căzut de pe acoperiș și acesta i-a făcut o statuie, în semn de iubire.

Strada Sforii, iubire veșnică

Această stradă extrem de vizitată de turiști a fost construită cu scopul de a ajuta pompierii pentru a ajunge mai repede la oamenii aflați în situații critice. Îndrăgostiții vizitează această locație pentru a își face poze, iar o legenda spune iubirea celor care vizitează strada nu o moară niciodată.

Un număr impresionant de deținători de recorduri mondiale:

-Andrei Roșu, maratonist brașovean – a alergat 7 maratoane și ultramaratoane pe 7 continente într-un timp record de 582 zile

-2110 elevi brașoveni au intrat în Cartea Recordurilor în decembrie 2008 după ce au scris cea mai impresionantă scrisoare pentru Moș Crăciun. Ea măsura 423.8 metri lungime

-Bucătarii din Brașov au intrat în Cartea Recordurilor la 1 decembrie 2008 când au preparat cea mai mare colivă pentru comemorarea tuturor sfinților, dar și cea mai gustoasă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: