Editura Evenimentul si Capital

Lucrarea de doctorat a fostului ministru Liviu Pop a fost blocată pentru că prezintă „suspiciuni de similitudine sau plagiat”

Autor: | | 3 Comentarii | 1841 Vizualizari

Titlul de doctor al fostului ministru al Educației Liviu Pop a fost blocat de anchetele jurnalistului de investigații Emilia Șercan, după prezentarea lucrării comisia stabilind să amâne decizia în acest caz din cauza prezentării unor suspiciuni de plagiat de către jurnalistă,

Titlul de doctor al fostului ministru al Educației Liviu Pop a fost blocat de anchetele jurnalistului de investigații Emilia Șercan, după prezentarea lucrării comisia stabilind să amâne decizia în acest caz din cauza prezentării unor suspiciuni de plagiat de către jurnalistă, potrivit www.stiripesurse.ro

"Domnule doctorand, stimați invitați, distinși membri ai prezidiului, permiteți-mi să vă comunic decizia luată în unanimitate de către comisia pe care astăzi o prezidez.

Dată fiind existența unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm ședința de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea pașilor obligatorii pentru susținerea tezei de doctorat și o rugăm, de asemenea, pe doamna Emilia Șercan, dacă are amabilitatea să ne pună la dispoziție elementele care astăzi au concurat la luarea deciziei.

Domnule doctorand, ne pare rău, dar cred că cel mai bine, atât pentru instituția pe care o reprezint, dar și pentru dumneavoastră, este ca nicio suspiciune să nu existe, să nu planeze asupra activității dumneavoastră și asupra activității conducătorului de doctorat. Declar ședința publică închisă. Vă mulțumesc!", anunță profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, scrie PressOne.

Potrivit sursei citate, anunță a fost făcut miercuri, la Academia de Poliție, la finalul ședinței publice în care Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației, și-a susținut teza de doctorat în Ordine publică și Securitate Națională.

Jurnalista a cerut să participe la susținerea publică a tezei lui Liviu Marian Pop și acces la lucrarea fostului ministru, intitulată "Migrația forței de muncă. Implicații asupra securității naționale", ambele cereri fiind aprobate.

"Comisia și-a făcut intrarea cu o întârziere aproape de 10 minute. A fost condusă de Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, iar cei patru referenți au fost: Țuțu Pișleag, conducătorul de doctorat al lui Liviu Pop, Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, Ioan Crăciun, președintele Comisiei de Științe Militare a Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), și George Țical, profesor universitar la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța", scrie PressOne.

Potrivit sursei citate, prezentarea a durat 15 minute, iar coordonatul tezei, Tutu Pișleag, a anunțat că susține calificativul "Foarte bine".

A MURIT! Vestea care a zguduit Capitala, in aceasta dimineata

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI