Lucian Bute: "Nu am cum să îl acuz pe antrenor că a greşit tactica. Nu trebuia să îl las pe Froch să mă domine"

Lucian Bute: "Nu am cum să îl acuz pe antrenor că a greşit tactica. Nu trebuia să îl las pe Froch să mă domine"

Lucian Bute s-a întors în ţară, după primul eşec din carieră, suferit la finalul săptămânii trecute, la Nottingham, în faţa lui Carl Froch.

"Am nevoie de linişte. Vreau să mă odihnesc, iar apoi vor lua o decizie cu ce va urma. A fost o săptămână foarte grea pentru mine, atât fizic, cât şi psihic. Froch a meritat victoria. Îmi pare foarte rău, am fost concentrat. Peste o lună şi jumătate mă voi duce la Montreal unde voi stabili, alături de cei de la Intebox, ce urmează. Revanşa e stipulată în contract, însă nu ştiu când va avea loc", a spus Lucian Bute la sosirea pe Aeroportul Otopeni. La sosire, Bute a fost întâmpinat şi de un grup de fani, care au afişat un banner pe care scria: "Ai pierdut doar o centură, nu şi respectul nostru". "Credeam că o victorie în faţa lui Carl Froch m-ar fi propulsat foarte mult. Nu a fost să fie. Eu i-am propus şi lui Andre Ward să ne luptăm, dar ne-a refuzat. De asemenea, Froch nu a vrut să vină la Montreal şi de aceea ne-am luptat în Anglia", a adăugat Mister KO. "Eu am crezut în mine. A fost greu. Eram obişnuit să am publicul de partea mea. Sâmbătă a fost dificil. Am avut şi câteva momente bune în ring. Am stat prea mult în corzi. L-am lăsat pe Carl să domine lupta. M-a lovit, ăsta e boxul. Am câteva serii care mi-au dat speranţe, chiar în repriza a treia. L-am surprins şi eu. Asta a fost să fie. Din păcate, el a câştigat", a analizat pugilistul român partida pierdută prin KO în runda a cincea. "Nu am cum să îl acuz pe antrenor pentru tactică. Ar fi trebuit să stau în mijlocul ringului, să îmi folosesc alonja şi viteza de execuţie. Din păcate, după repriza a treia, am crezut că pot să îl atrag într-o cursă. A fost una din greşelile pe care le-am făcut" - Lucian Bute. "Eu nu am văzut reluarea meciului. Nu am avut tăria de caracter. Nu o să facem contestaţie pentru că au intrat oamenii lui Froch pe teren. Ce să zic acum? Că de aceea am pierdut eu meciul? Nu voi face asta", a mai spus gălăţeanul. "Cred că pot să revin şi mai puternic. Nu e un capăt de lume. Am nevoie de odihnă. Vreau să îmi iau un concendiu. Aş vrea să nu mai vorbesc despre box o vreme. Am să evit subiectul", a concluzionat Bute. Carl Froch nu se mai gândeşte la Lucian Bute. Vrea să se bată doar cu cei care l-au învins Pugilistul britanic Carl Froch, care l-a învins prin KO pe Lucian Bute, provocându-i românului primul eşec din carieră, le-a aruncat mânuşa lui Andre Ward şi Mikkel Kessler, singurii sportivi care l-au bătut până acum. "Ştiam că o să îl zdrobesc pe Bute. Când mă lupt aşa pot bate pe oricine, chiar şi pe Ward. Nu a fost lupta mea în decembrie, dar nu îmi caut scuze. Nimeni nu îmi poate face faţă, nici Kessler. Cariera mea a fost împlinită în meciul cu Bute", a declarat Froch.

"Vom vedea ce urmează. Dacă eu aş fi luat bătaia pe care a luat-o Bute, m-aş fi lăsat", a adăugat pugilistul englez în vârstă de 34 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News