Evenimentul Zilei > Politica > Lucian Bode evită un conflict cu USR-PLUS: „A fost o glumă”. Ce spune despre Rareș Bogdan
Lucian Bode evită un conflict cu USR-PLUS: „A fost o glumă”. Ce spune despre Rareș Bogdan

Lucian Bode evită un conflict cu USR-PLUS: „A fost o glumă”. Ce spune despre Rareș Bogdan

Coaliția naște în fiecare zi motiv de dispută între colegi.

Lucian Bode declarat că propunerea lui Rareș Bogdan a fost doar o glumă, la o întrunire a PNL. Aceasta în condițiile în care afirmația europarlamentarului a făcut valuri, cel puțin în mediul online.

Lucian Bode le-a recomandat jurnaliștilor să nu se ducă „după fentă”, când aceștia i-au cerut să comenteze declarațiile lui Rareș Bogdan, făcute la alegerile pentru şefia filialei PNL Sălaj. Rareș Bogdan a propus unificare a Ministerului Afacerilor Interne cu Ministerul Transporturilor.

„Eram pe scenă. Eu vă cunosc pe toţi şi ştiu că nu plecaţi după fentă. A fost o glumă. Dumneavoastră aţi înţeles foarte bine că a fost o glumă. Sunt câţiva care nu au înţeles. A fost o glumă într-un moment din weekend, când noi ne alegeam conducerea filialei Sălaj şi aşa a considerat dumnealui să facă o glumă. Încă o dată, Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie fundamentală în arhitectura de securitate a statului român. Nu putem să ne permitem nici măcar, aşa, dezbateri de genul celor demarate în zona online de desfiinţare, citez, a Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Lucian Bode.

Declarațiile lui Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat, sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a PNL Sălaj, condusă de Lucian Bode, că acesta este „genul de om care vorbeşte puţin şi face mult”.

„Eu am spus – sper ca de data asta să nu se mai creeze un breaking news, nu-mi doresc – am spus că, la un moment dat, poate ar trebui să facem un minister al Transporturilor Interne, adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună, pe care să-l conducă un singur om, dar asta pentru că Lucian a făcut lucruri bune, nu pentru că cei de acum nu fac lucruri bune, Doamne fereşte, ci pentru că Lucian a făcut lucruri grozave acolo”, a afirmat Rareș Bogdan, citat de presa locală.

În prezent, ministerul Transporturilor este condus de Cătălin Drulă, membru al USR PLUS.

Reacția lui Iulian Bulai pe Facebook

Declarația lui Rareș Bogdan a stârnit reacția, pe Facebook, a deputatului USR PLUS Iulian Bulai. Acesta a propus, ca replică, comasarea Ministerului Administrației și Internelor cu Ministerul Dezvoltării. El susține și alte asemenea comasări, dacă PNL își dorește să facă o reformă în Guvern. De altfel, mai multe ministere „au fost sparte”, în actuala guvernare, pentru a oferi suficiente locuri partidelor din coaliție.

„Invitație la dezbatere! Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.