Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bode a spus-o în fața înregii țări. Din păcate și-a pierdut viața. Țara în care scapă cine poate
Lucian Bode a spus-o în fața înregii țări. Din păcate și-a pierdut viața. Țara în care scapă cine poate

Lucian Bode a spus-o în fața înregii țări. Din păcate și-a pierdut viața. Țara în care scapă cine poate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat luni că au fost transferaţi de urgență în Ungaria 26 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, iar unul dintre ei și-a dat ultima suflare.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode la sediul ministerului.

Situația României este înfiorătoare

Acesta a mai transmis țara noastră se află într-o situație critică și încă nu se știe când o iasă soarele în România.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a precizat Bode prntru agerpress.

Imaginea care îți rupe sufletul. Un cadru medical epuizat, cuibărit într-o cutie de carton. FOTO
Foto: Agerpres

Ungaria, o speranță pentru românii infectați

Ministerul Afacerilor Bucureşti a mulţumit oficialilor ungari pentru disponibilitatea de a ajuta sistemul sanitar din România şi a transmis mai departe mesajul oficialilor maghiari către Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne, prin intermediul IGSU.

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis disponibilitatea exprimată de autorităţile ungare autorităţilor naţionale competente, respectiv Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne/Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (care este şi punctul naţional de contact în relaţia cu structurile internaţionale de profil, inclusiv Mecanismul European de Protecţie Civilă al UE), urmând acestea să evalueze necesitatea apelării la sprijin extern şi să ia măsurile necesare, conform atribuţiilor acestora”, a precizat MAE, într-o postare pe Facebook.

„Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate publică”, a mai precizat Lucian Bode.

Bilanț COVID-19

Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până în prezent, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.