Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură sub centură pentru Cioloș și Barna. Un nou candidat pentru funcția de președinte USR-PLUS
Lovitură sub centură pentru Cioloș și Barna. Un nou candidat pentru funcția de președinte USR-PLUS

Lovitură sub centură pentru Cioloș și Barna. Un nou candidat pentru funcția de președinte USR-PLUS

Nu numai PNL stă pe un butoi de pulbere datorită luptei crâncene dintre Orban și Cîțu la șefia partidului istoric. Și în USR PLUS lupta se anunță dură, căci un al treilea candidat la funcția de președinte al alianței politice și-a anunțat interesul pentru funcție.

În interiorul USR PLUS se agită apele, căci un nou candidat la șefia formațiunii politice este susținut pentru funcția de președinte al acesteia. Lansarea noului proiect politic în cadrul USR PLUS, ce vizează alegerile interne pentru Biroul Național și președinția partidului, va avea loc marți, în Piața Victoriei, potrivit unui comunicat de presă.

Ar putea face necunoscutul Irinel Darău o surpriză?

Programul, echipa și susținerea pentru un al treilea candidat la președinția partidului membru al coaliției vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Din echipa care susține proiectul fac parte parlamentari, europarlamentari, primari și consilieri locali ai USR PLUS.

De asemenea, la eveniment va participa și senatorul USR PLUS Irineu Darău, cel care a anunțat că intenționează să candideze pentru președinția partidului. De menționat că acesta nu se bucură de o mare notorietate printre membrii alianței de dreapta.

Așa cum se știe, liderul USR Dan Barna, respectiv liderul PLUS Dacian Cioloș și-au anunțat și ei intenția de a candida. Conform programului stabilit în interiorul partidului rezultat din fuziunea USR și PLUS, candidaturile pot fi depuse până la finalul lunii august. Alegerile vor avea loc în octombrie.

Cui va rupe voturile noul candidat la șefia USR PLUS?

Totuși, în luna iunie, Barna a menționat o discuție cu Cioloș, când acesta din urmă i-a propus ca nici unul dintre ei să candideze la preşedinţia formaţiunii. La acel moment, vicepremierul a precizat că el va candida.

„Este o decizie pe care o analizează (n.r. – Cioloș). Eu îmi doresc ca ai noştri colegi să aibă toate opţiunile, tocmai pentru că acela care va fi ales să aibă legitimitatea reală de a duce mai departe USR PLUS”, a explicat Barna.

În ceea ce priveşte stabilirea candidatului pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Dan Barna a declarat că o decizie în acest sens urmează să fie luată la nivelul partidului probabil în anul 2023. Este de văzut cui vor da câștig de cauză, dintre cei doi mari favoriți, voturile care vor merge în direcția noului candidat.