Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură primită de un important om de afaceri, în urma deciziei luate de Curtea de Apel București. Va pierde foarte mulți bani
Lovitură primită de un important om de afaceri, în urma deciziei luate de Curtea de Apel București. Va pierde foarte mulți bani

Lovitură primită de un important om de afaceri, în urma deciziei luate de Curtea de Apel București. Va pierde foarte mulți bani

După o decizie luată de magistrații de la Curtea de Apel București, un cunoscut om de afaceri va pierde un contract ce îi aducea venituri importante.

Magistrații de la Curtea de Apel București au admis, în septembrie, apelul făcut de Ministerul Economiei în procesul penal în care solicitase desființarea unui contract de prestări servicii și plata unor mari sume de bani de către omul de afaceri Copaci Alexandru Theodor.

Decizia pe care a luat-o Curtea de Apel București

Cel care va fi obligat la plata către partea civilă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, succesor legal al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a sumei de 1.016.057,65 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii aferente, calculate de la data de 28.03.2011 şi până la data plăţii efective. Judecătorii au dispus totodată desfiinţarea contractului de prestări servicii nr. 75/08.03.2011 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi S.C. 911 Casa de Print şi Producţie S.R.L, după cum anunță siteul justnews.ro.

Ce dispusese Tribunalul București

Curtea de Apel București a decis să mențină celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Astfel, Copaci Alexandru Theodor a rămas cu condamnarea la pedeapsa de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Instanța inferioară, Tribunalul București, a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare la care a fost condamnat prin prezenta inculpatul pe o durată de 3 (trei) ani.

Judecătorii au aplicat în plus inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 3 (trei) ani, mai spune sursa citată.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: