Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură grea pentru comisarul Maghiari, care l-a turnat pe Maximilian Bălășescu. Nu își poate justifica averea de peste 100.000 de euro
Lovitură grea pentru comisarul Maghiari, care l-a turnat pe Maximilian Bălășescu. Nu își poate justifica averea de peste 100.000 de euro

Lovitură grea pentru comisarul Maghiari, care l-a turnat pe Maximilian Bălășescu. Nu își poate justifica averea de peste 100.000 de euro

Lovitură pentru un fost șef al Poliției din București. Autoritățile au descoperit o avere de peste 100.000 de euro, care nu poate fi justificată de acesta. Fostul șef a devenit cunoscut după ce l-a turnat pe Maximilian Bălășescu, lucru care a dus la condamnarea cu închisoare a celui din urmă.

Comisarul Marius Maghiari, fost șef al Serviciului Accidente din cadrul Brigăzii Rutiere a Bucureștiului, a fost prins de către ANI cu o avere nejustificată de peste 100.000 de euro. Marius Maghiari a devenit cunoscut după ce l-a turnat pe celebrul procuror Maximilian Bălășescu, lucru care a condus la condamnarea acestuia la închisoare cu executare.

Marius Maghiari, prins de ANI cu o avere nejustificată de peste 100.000 de euro

Fostul șef al Serviciului Accidente din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisarul Marius Maghiari, a fost cercetat de ANI și descoperit cu o avere de 106.554 de euro, nejustificată.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 465.507,27 Lei (echivalentul sumei de 106.554 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către MAGHIARI MARIUS, în perioada exercitării funcției publice cu statut special (polițist)”, au transmis autoritățile, potrivit bugetul.ro.

Comisarul Marius Maghiari este certat cu legea. Condamnat la închisoare cu suspendare

Același Marius Maghiari este certat cu legea de mai mult timp. În luna februarie a anului curent, magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 l-au condamnat la Maghiari la 3 ani de închisoare cu suspendare, prin contopirea pedepselor privind mai multe infracțiuni comise de comisar.

Pe data de 8 iunie 2015, Maghiari a lovit o femeie cu mașina, după care a fugit de la locul accidentului, încercând ulterior să mușamalizeze infracțiunea.

„La data de 08.06.2015, în timp ce conducea un autovehicul, inculpatul Maghiari Marius a lovit şi proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală sau a procurorului. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a modificat starea locului prin luarea victimei şi plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier, precum şi ştergerea urmelor accidentului prin transportarea victimei la o unitate spitalicească, unde a susţinut ca victima prezintă traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 metri înălţime”, arată rechizitoriul procurorilor.

Marius Maghiari spune că dosarul în care este judecat pentru mușamalizarea accidentului din 2015 este, de fapt, o replică față de denunțul pe care l-a formulat împotriva celebrului procuror Maximilian Bălășescu.

Într-un alt dosar, Maghiari este judecat pentru că și-a lovit un coleg al fiicei sale, care era minor la vremea respectivă (anul 2014).

Prin contopirea pedepselor, magistrații i-au aplicat, în luna februarie 2021, o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Maghiari l-a turnat pe procurorul Maximilian Bălășescu

Fostul comisar este cunoscut pentru că l-a turnat pe Maximilian Bălășescu, denunț care a dus la condamnarea la 5 ani cu executare a fostului procuror.

„Eu am fost implicat în denunţul pe care l-am făcut împreună cu cumătrul meu Sebastian Dobrescu împotriva acelui procuror Maximilian Bălăşescu care mi-a cerut 300.000 de euro şpagă prin intermediul lui Marian Simirianu. Amândoi au fost arestaţi. Povestea cu vrăjitoarele şi cu Oana Zăvoranu. Eu cred că, până la urmă se va dovedi această complicitate. Acest dosar este replica la denunţul pe care l-am făcut împotriva procurorului Maximilian Bălăşescu”, a declarat Marius Maghiari, în anul 2016.

Celebrul procuror a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, în luna iunie a anului 2013.