Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru românii din Marea Britanie. Și-ar putea pierde din venituri dacă nu acționează rapid
Lovitură pentru românii din Marea Britanie. Și-ar putea pierde din venituri dacă nu acționează rapid

Lovitură pentru românii din Marea Britanie. Și-ar putea pierde din venituri dacă nu acționează rapid

Mai mulți cetățeni UE, printre care și români, care beneficiază de anumite venituri în plus ar putea să le piardă în trei săptămâni dacă nu dovedesc faptul că au dreptul de a se afla în Marea Britanie. Organizațiile caritabile avertizează că ar putea să existe mai multe probleme dacă românii nu acționează la timp.

Departamentul pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie a transmis că cetățenii UE ar trebui să încarce un cod special pe profilul lor de pe site-ul oficial al DWP înainte de sfârșitul lunii pentru a dovedi că pot să locuiască, în continuare, în Anglia.

În cazul în care nu își actualizează profilul DWP, cetățenii ar putea să nu se mai găsească în sistem, după cum au transmis reprezentanții Centrului pentru Drepturile Muncii. De asemenea, mai multe organizații caritabile și-au exprimat temerile în acest sens.

Problemele pe care le întâmpină cetățenii români

Mulți cetățeni și-ar putea pierde multe dintre beneficiile oferite, inclusiv indemnizația pentru copii, în cazul în care nu știu că sunt nevoiți să își actualizeze profilul pe site-ul de credit universal DWP. Între timp, reprezentanții organizațiilor caritabile nu știu cum să rezolve cât mai repede problemele pe care le aduce acest nou anunț, informează playtech.ro.

Directorul Centrului pentru Drepturile Muncii, Olivia Vicol, a menționat că există temeri cu privire la cetățenii vulnerabili din UE care nu sunt obișnuiți cu mediul digital. Aceștia ar putea să depună cererile prin diferite organizații caritabile sau alți reprezentanți dacă ar afla la timp ce se petrece.

De asemenea, Olivia Vicol a mărturisit că mai există mulți cetățeni care și-au schimbat adresa sau numărul de telefon și ar putea să nu primească notificarea DWP pentru a-și actualiza la timp profilul și a beneficia în continuare de anumite câștiguri.

Multe persoane nu știu să obțină codul de la Ministerul de Interne

Aproximativ jumătate din persoanele care solicită ajutorul organizației caritabile de care se ocupă Olivia Vicol au realizat că nu știau cum să obțină codul de la Ministerul de Interne în momentul în care angajatorii au cerut acest lucru.

„Continuăm să folosim toate canalele posibile – inclusiv scrisori, apeluri telefonice, mesaje text și contactul direct – pentru a-i încuraja pe cei care sunt eligibili să aplice la schema de decontare a UE.”, a transmis un purtător de cuvânt de la Guvern.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: